PARNI VALJAK JEDVA PREŽIVEO GOSTOVANJE NA KROVU: Čudesan pogodak Aranđela Stojkovića doneo pobedu BLEDOM Partizanu!
Slavlje fudbalera Partizana posle gola Aleksandra Filipovića, Foto: Starsport

neverovatno

PARNI VALJAK JEDVA PREŽIVEO GOSTOVANJE NA KROVU: Čudesan pogodak Aranđela Stojkovića doneo pobedu BLEDOM Partizanu!

Velika tri boda za izabranike Igora Duljaja

Objavljeno: 19:31h

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac u gostima u neverovatnom meču rezultatom 3:2 u okviru 28. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su ponovo priđli Crvenoj zvezdi na bod zaostatka, dok je Voždovac ostao samo na teoretskim šansama za plasman u plej-of.

Prvo poluvreme je bilo jednog od najgorih ove sezone u Superligi Srbije. U prvih 35 minuta videli smo samo jednu priliku i to za Voždovac, ostalo je bilo za zaborav.

Ipak, u samoj završnici poluvremena Partizan se razbudio i pravo niotkuda uspeo da povede u 39. minutu.

Posle kornera Nikole Antića dva udarca Bojana Kovačevića su izblokirana, a potom je Andrija Katić sjajno zaustavio udarac Alda Kalulua. Ipak, lopta se odbila do Sameda Baždara koji postiže prelep pogodak i loptu šalje u same rašlje gola Voždovca.

Nedugo posle toga mogao je Partizan i do 2:0, ali je posle fantastične akcije Kalulu pogodio samo stativu.

U prva tri minuta drugog dela igre videli smo po jedan šut na obe strane. Za Voždovac je probao Danilo Teodorović, a za Partizan Ksander Severina.

Sporan trenutak dogodio se u 55. minutu kada je sudija Novak Simović dosudio penal za domaći tim. Leonard Ovusu je po mišljenju glavnog arbitra oborio Mihajla Neškovića, pa je pokazao na belu tačku.

Najstrožu kaznu u gol je pretvorio upravo Nešković.

Voždovac se posle ovog gola povukao, ali je Partizan teško dolazio do šansi. Ipak, za crno-bele je stigao spas iz prekida.

U 75. minutu nakon centaršuta Gajasa Zahida gol postiže Aleksandar Filipović, koji je iskoristio očajno istrčavanje golmana domaćina Andrije Katića.

Međutim, prednost Partizana trajala je samo šest minuta. Domaćin posle dobre akcije stiže do izjednačenja u 81. minutu. Pogodak je postigao Džunior Flemings, a gol ide na dušu Aleksandra Jovanovića koji je veoma loše reagovao.

Voždovac je nastavio da preti, pa je ubrzo mogao do totalnog preokreta, ali je iz dobre pozicije pored gola šutirao Nikša Vujanović u 83. minutu.

Dva minuta kasnije nova očajna reakcija odbrane Partizana i nova velika prilika za domaćina. Nikola Đuričić je šutirao sa samo nekoliko metara, ali je Jovanović ovog puta bio na nivou i fantastičnom intervencijom spasao Partizan.

Jovanović je u nadoknadi vremena još jednom spasao očajni Partizan, a onda je stigla kazna za promašaje Voždovca.

Sevnula je fantastična kontra Partizana koja se završila spektakularnim pogotkom Aranđela Stojkovića, koji je zamenio strelca drugog gola Aleksandra Filipovića.

Nije se Voždovac predavao, imao je nekoliko opasnih napada do kraja susreta, ali je Partizan uspeo da se spasi i osvoji tri velika boda.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.