NEZAPAMĆEN SKANDAL U SVETU FUDBALA: Bivši predsednik FS Španije UHAPŠEN, svi pamte njegov UŽASNI ČIN
Luis Rubijales, Foto: EPA/Fernando Alvarado

haos

NEZAPAMĆEN SKANDAL U SVETU FUDBALA: Bivši predsednik FS Španije UHAPŠEN, svi pamte njegov UŽASNI ČIN

U septembru je podneo ostavku

Objavljeno: 13:56h

Španska policija privela je bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa po povratku u zemlju iz Dominikanske Republike u sklopu istrage o korupciji, saopštila je Civilna garda.

Civilna garda je navela da Rubijalesa ispituje policija na madridskom aerodromu nakon što je zadržan pri izlasku iz aviona kojim je stigao iz Dominikanske Republike. Policija ima 72 sata da Rubijalesa preda sudiji ili da ga pusti.

Rubijales se vratio u Španiju usred istrage o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa igra u Saudijskoj Arabiji. On je skratio boravak u inostranstvu za tri dana, pošto je prvobitno najavio sudu da se vraća u subotu.

Luis Rubijales
Luis Rubijalesfoto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

On je bio u Dominikanskoj Republici pre dve nedelje kada je policija pretražila kancelarije Fudbalskog saveza Španije i Rubijalesovu kuću u Granadi. Policija je tada privela sedam osoba, a Rubijales je identifikovan kao jedna od pet osoba pod istragom.

Luis Rubijales je u septembru podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije bez njene dozvole poljubio u usta na pobedničkom postolju prilikom ceremonije dodele trofeja u Sidneju u avgustu, na kome je Španija trijumfovala.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.