SELEKTOR JE UVEK DEŽURNI KRIVAC: Debakl, pa odmah pitanje o OSTAVCI
Milošević i Piksi, Foto: Starsport©

teški dani

SELEKTOR JE UVEK DEŽURNI KRIVAC: Debakl, pa odmah pitanje o OSTAVCI

Uskoro se odlučuje o sudbini legende

Objavljeno: 10:30h

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je poklekla u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, pošto je dozvolila preokret selekciji Ukrajine 1:2.

Nije tajna da situacija u tamošnjem fudbalu nije sjajna već neko vreme, a kako to biva, dežurni krivac je selektor.

Savo Milošević je stao uz svoje igrače i rekao kako nema šta da im zameri.

- Morao sam da se vidim sa igračima, ne znam za vas i one koji su gledali utakmicu, ali ja lično nemam nijednu zamerku. Ne bih imao dušu kad bih prigovorio bilo kome za nešto jer smo 85 minuta neutralisali jednu ozbiljnu ekipu koja je bila bez šuta na gol i onda je došlo do konfuzije u poslednjih deset minuta kada smo napravili neke zamene. Dozvolili smo da primimo dva gola, ali to je fudbal. Mali pad je bio dovoljan, ali igrali smo protiv ozbiljne ekipe, no drago mi je što smo uspeli da pariramo jednoj ozbiljnoj ekipi. Momcima ne mogu ništa da zamerim, ali sve drugo može biti samo moja odgovornost i krivica - rekao je Savo Milošević te zatim dodao:

Milošević i Džeko
Milošević i Džekofoto: EPA/Jose Sena Goulao

- Dve izmene su bile iznuđene koje nismo mogli da predvidimo. Mi smo već spremili dve izmene kada se desila povreda Anela Ahmedhodžića, a pre toga je Dedić već od dvadesetog minuta bio na konopcima, ali je na karakter izdržao do 67. minute. Znali smo na poluvremenu da Dedić neće izdržati do kraja, ja sam imao drugu ideju, nisam se opredelio za nju nego ovu sa Ćivićem što je u najvećoj meri odlučilo meč. Sva krivica i odgovornost je na meni i na stručnom štabu, ja nemam šta da zamerim igračima. Dve prinudne izmene su suštinski ugrozile tri pozicije jer bi dosta vas zamerilo što Gazibegović igra na kontra nozi. Ipak, sve te izmene su dosta toga promenile. Izmene su moja odgovornost, a ja ne bežim od odgovornosti i krivice. Krivica je moja jer momci su taktički, svi odradili taktički perfektno do desetke - istakao je Milošević.

Dobio je i pitanje vezano za njegovi sudbinu na klupi Bosne.

- Da li ću ostati ne zavisi od mene već postoji milion stvari šta se može izdešavati. S obzirom na rezultat, vi ste svesni da je to jako teška i komplikovana priča. Ja da li bih ostao? Plan je bio da pobedimo i da igramo za pet dana, ali sad se to sve menja - zaključio je iskusni stručnjak.

Ukrajina je izborila finale baraža i za plasman na Evropsko prvenstvo će igrati protiv selekcije Islanda.

Bonus video:

00:15

Savo Milošević zapevao u punoj kafani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.