Kanga nije imao pravo da zbog žutih kartona da igra u Nišu? Stigao odgovor!
Gelor Kanga, Foto: Starsport©

LIDER ZVEZDE

Kanga nije imao pravo da zbog žutih kartona da igra u Nišu? Stigao odgovor!

Z žutih kartona morao da preskoči Radnički?

Objavljeno: 14:04h

Direktor Superlige Srbije Aleksandar Pivić, jasno je poručio da je Gelor Kanga imao pravo nastupa u Nišu protiv Radničkog - u pobedi Crvene zvezde od 2:0.

U međuvremenu se pojavila informacija da je došlo do previda i da je Kanga sa četiri žuta kartona, bez prava igrao u Nišu, ali to ipak nije tačno:

- Imamo četiri nivoa provere podataka –preneo je reči direktora Superlige Aleksandra Pivića "Mozzart sport".

Taj jedan „sporni“ karton, koji pojedini sajtovi vode Kangi, a koji nikada nije bio zvanično zaveden u podatke FSS i Zajednice, dobio je, u stvari, Bogdan Jočić, fudbaler Voždovca na utakmici sa Zvezdom i to još jesenas, a ne vezista crveno-belih.

Gelor Kanga
Gelor Kangafoto: Starsport©

- Kao direktor takmičenja, ja sam jedina relevantna osoba za te informacije. A, naša takmičenja su sva u informacionom sistemu Komet, kod kojeg je nemoguće da dođe do greške. Jer, on ne dozvoljava klubovima da unesu u protokol igrača koji ima četiri ili osam, 12 kartona - objasnio je Aleksandar Pivić.

Pivić je kategoričan kad je u pitanju uticaj ljudskog faktora.

- Superliga ima svetski priznatog partnera koji se bavi obradom podataka i koji posle svakog kola šalje stvari koje je potrebno ispraviti. A, to su uvek samo sitnice, u smislu, u kojem minutu je dodeljen neki karton ili obavljena neka izmena. Oni proveravaju svaku situaciju na utakmici. Postoje četiri nivoa provere. Prvi su delegati i sudije odmah nakon utakmice, koji unose podatke u sistem. Drugi je sajt Superlige, gde se pre unosa sve proverava. Treći sam ja, gde nakon odigranog kola sve pregledam i na kraju je pomenuti partner Superlige, koji se bavi statistikom - kaže Pivić.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.