ULOGA TRENERA U DERBIJU NIKAD NIJE BILA VAŽNIJA: Milojević i Duljaj u "klinču" - evo ko je do sada bio uspešniji!
Duljaj i Milojević, Foto: Starsport©

u susret 172. večitom derbiju

ULOGA TRENERA U DERBIJU NIKAD NIJE BILA VAŽNIJA: Milojević i Duljaj u "klinču" - evo ko je do sada bio uspešniji!

Milojević je daleko iskusniji, ali...

Objavljeno: 15:14h

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan u 172. "večitom" derbiju, a biće to prvi okršaj Vladana Milojevića i Igora Duljaja kao trenera.

Strateg tima sa "Marakane" je sedeo na klupi aktuelnog šampiona Srbije tokom sedam prvenstvenih derbija, dok je njegov kolega za sada vodio crno-bele tri puta.

Trenerska figura je izuzetno važna u ovom momentu. Milojevićev povratak je odmah pozitivno uticao na samopouzdanje igrača, a njegovo iskustvo u derbijima može biti ključno.

Takođe, Duljaj je dao znanje i dušu Partizanu i konačno se čini da je je blizu kraja kriza koja je kulminirala osvajanjem 4. mesta na tabeli prošle sezone.

Skor Vladana Milojevića - dve pobede, četiri remija i jedan poraz

Zvezdin "Klark Kent" je debitovao u 155. "večitom derbiju". Meč je odigran na "Marakani" i završen razočaravajućim rezultatom 0:0.

Opravdanje za neefiksnost se može naći u tome što su oba tima izvojevala važne pobede u Evropi, nad Krasnodarom, odnosno Videotonom, a onda je u derbiju došlo da prezasićenja.

Ni u narednom 156. okršaju večitih, trener Zvezde nije uspeo da donese pobedu, ali nismo ostali ukraćeni za golove. Strelac jedinog gola za Partizan je bio Sejduba Suma, dok je Ričmond Boaći doneo remi crveno-belima u Humskoj.

To je bio jedan od najburnijih derbija kada su se navijači Partizana borili za "prevlast" i viđeni su ogromni neredi na stadionu u Humskoj.

157. večiti derbi je odigran stadionu Crvene zvezde, u okviru 1. kola plej-ofa Superlige Srbije u sezoni 2017/18.

Domaći su pobedili sa 2:1 (2:0) i praktično obezbedili titulu. Golove za Zvezdu su postigli Radonjić i Pešić, dok je Ožegović u finišu meča nakon nekoliko incidenata smanjio na 2:1 sa penala.

158. večiti derbi je odigran na stadionu Partizana na startu sezone 2018/19, a rezultat je bio nerešen 1:1.

Strelci su bili Rikardo Gomeš i Ričmond Boaći čiji je gol izazvao dosta polemike. VAR-a tada nije bilo, pa je Grujićeva odluka bila konačna.

159. večiti derbi je odigran 2. marta 2019. godine na stadionu Crvene zvezde.

Ponovo je viđen remi 1:1, a tada su pogađali Nemanja Nikolić i Milan Pavkov. Fudbaler Partizana će i ovog puta biti akter meča sa Zvezdom.

Milojević je poslednju pobedu sa Zvezdom ostvario u 160. večitom derbiju 25. aprila 2019. godine.

Ova utakmica je igrana u okviru 3. kola plej-ofa Superlige Srbije u sezoni 2018/19.

Radost crveno-belima su doneli El Fardu Ben i Aleksa Vukanović, dok je s druge strane strelac bio Rikardo Gomeš.

Tada je jedan od ključnih igrača bio Mirko Ivanić koji će zabeležiti još jedan nastup u najvažnijem meču srpskog fudbala.

Poslednji derbi na klupi aktuelnog šampiona Srbije, Milojević je imao 22. septembra 2019. godine na stadionu Partizana u Beogradu.

Ova utakmica je igrana u okviru 9. kola Superlige Srbije u sezoni 2019/20, a Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 2:0 (0:0). Partizan je ovom pobedom prekinuo niz od 6 utakmica protiv najvećeg rivala bez pobede.

Sejduba Suma i Zoran Tošić su doneli ogromno slavlje crno-belima.

Igor Duljaj - jedna pobeda, poraz i jedan remi

Legenda Partizana je preuzela tim u najgorem mogućem momentu i uspeo je da "preživi" mnoga previranja u crno-belom taboru.

Duljaj je reorganizovao tim, bio prvi na udaru zbog loših rezultata, ali je uspeo da zaduži poverenje uprave i navijača koji ratuju sa čelnicima Partizana od njegovog dolaska.

Pobeda u derbiju bi bila kruna jedne lepe priče koju je napravio sa igračima, uspevši da preuzme lidersku poziciju od Crvene zvezde koja ima najskuplji tim u istoriji srpskog fudbala.

Debi na klupi Partizana je imao 3. marta 2023. godine na Stadionu Rajko Mitić i nije se proslavio.

Crvena zvezda je pobedila Partizan sa 1:0 (1:0), a jedini strelac na meču je bio Aleks Vigo. Već tada su mnogi govorili da nije spreman za glavnog trenera, ali ih je ubrzo demantovao.

Već u narednom derbiju je Duljajev tim pokazao karakter, ipak meč je okončan nerešenim rezultatom 0:0.

Titula za šampiona Srbije je bila odavno gotova jer su crveno-beli overili jednu od najubedljivijih sezona.

Ove su se ipak stvari zakomplikovale.

U poslednjem večitom derbiju Duljaj je uspeo da stigne do do prvenca i slavi u Humskoj.

Utakmica je odigrana 20. decembra 2023. godine na stadionu Partizana. Bio je to meč 9. kola Superlige Srbije u sezoni 2023/24, a Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 2 :1 (1 :0).

Bibras Natho i Mateuš Saldanja su srušili Crvenu zvezdu, za koju je bio strelac Šerif Endiaje i upravo će u njih trojicu ponovo biti uprti svi pogledi.

Bilo kako bilo, ovo je jedan od derbija sa najvećim ulogom, pošto direktno odlučuje o čelnoj poziciji Superlige Srbije.

Stoga očekujemo bespoštednu borbu i taktičko nadmudrivanje Milojevića i Duljaja kojima pobeda pored "večne slave" može doneti i bolji status u trenerskom poslu.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.