DOSIJE 1998: Znalo se, Obiliću ide titula, Partizanu Kup, Zvezda ništa nije mogla... (VIDEO)
Foto: Printscree

replika zvezdaša

DOSIJE 1998: Znalo se, Obiliću ide titula, Partizanu Kup, Zvezda ništa nije mogla... (VIDEO)

Bivši članovi Crvene zvezde imali su šta da kažu povodom emisije Partizanov vesnik
Objavljeno: 11:07h

Tako je tadašnji trener crveno-belih, Milorad Kosanović rekao sledeće: - Ma, sve je i tada bilo poznato. Dogovor je bio jasan, Obiliću ide titula, a Partizan uzima kup. Ljudi koji su bili na čelu tih klubova odlično znaju šta su radili. Pogledajte samo monografiju kluba sa Vračara, u njoj sam označen kao glavni neprijatelj jer sam uvek to javno govorio bez dlake na jeziku - poručio je Kosanović u izjavi za današnji Informer.

On je naglasio da je te sezone Crvena zvezda imala najbolji tim posle 1991. i titule prvaka Evrope osvojene u Bariju, podsetio da su u to vreme boje crveno-belih branili Dejan Stanković, Perica Ognjenović, golman Jevrić, zatim Njeguš, Bunjevčević... - Ništa nam to nije vredelo, nismo mogli da se izborimo sa onim što se dešavalo van terena - poručio je Kosanović. Na tu temu oglasili su se, takođe u izjavi za ''Informer'' i tadašnji Zvezdini fudbaleri - Zoran Njeguš, Miodrag Pantelić i Aleksandar Kristić.

Oni se slažu sa Kosanovićem da je tada Zvezda imala sjajan tim, ali ne žele da direktno optužuju bilo koga za ''zakulisne radnje''. Ipak, Kristić podseća da je Zvezda te sezone ''žestoko pokradena'' protiv Hajduka u Kuli, a ističe i gol razliku koju su crveno-beli imali u duelima sa Partizanom i Vojvodinom. Podsetimo, Obilić je te sezone osvojio titulu sa 86 bodova, dva više od Crvene zvezde na drugom mestu, dok je Partizan bio treći sa 70. (Espreso.co.rs/Informer) .

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.