BRUKA I SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA: Potvrđena kazna igračima koji su NAMEŠTALI - otkriveno i koliko novca je UPLAĆENO
Detalj sa nemeštenog meča, Foto: Printscreen/Youtube/FK Jedinstvo Ub

SKANDAL

BRUKA I SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA: Potvrđena kazna igračima koji su NAMEŠTALI - otkriveno i koliko novca je UPLAĆENO

Fudbaleri suspendovani na duži period

Objavljeno: 14:00h

Prijateljska utakmica između Jedinstva iz Uba i Prve Iskre Barič bila nameštena, a sada je čitava situacija dobila konačan epilog.

Meč je i završen rezultatom 4:0 za Jedinstvo, a ubrzo je usledila reakcija Fudbalskog saveza Beograda, koji je rešio da Prvu iskru kazni oduzimanjem bodova i novčano, kao i nekoliko fudbalera za koje je ustanovljeno da su umešani u skandal. Igrači su se žalili na to, ali je u ponovljenom postupku ponovo utvrđena njihova suspenzija.

Tim iz Bariča kažnjen je oduzimanjem 12 bodova u Srpskoj ligi Beograd, a takođe i kaznom od 1.200.000 dinara.

Takođe, četiri fudbalera ovog tima - Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i Andrija Knežević, kažnjeni su suspenzijom od devet meseci, piše "Telegraf".

Igrači su se žalili na ovu odluku, pa je odluka Disciplinskog suda potvrđena.

U svom saopštenju, koje je potpisao disciplinski sudija Aleksandar Prekodravac opisan je i čitav postupak. Utvrđeno je da je na kladinici na meč Jedinstva i Prve iskre odigrano 82 odsto singl uplata na specifičan ishod rezultat sa najmanje četiri gola. Uplaćeno je 10.105 evra.

Navodi se da je na osnovu snimaka i platforme Sportradar utvrđeno da su kod svakog od kažnjenih igrača utvrđene greške koje su dovele do postizanja gola.

Trojica igrača su se odazvala pozivu i saslušani su od strane sudije, izuzev golmana Andrije Kneževića, koji je pravdao svoj izostanak boravkom u inostranstvu gde treba da nastavi karijeru.

Kod kažnjenih je utvrđeno da ranije nisu imali problem sa učestvovanjem u nečasnim radnjama, što im je bila olakšavajuća okolnost, ali je postojala i otežavajuća okolnost jer je disciplinski sudija utvrdio njihovu očiglednu nameru da nezalaganjem i greškama koje nisu uobičajene ni na trening utakmicama učestvuju u neregularnosti utakmice.

Problem za kažnjene je što je reagovala i UEFA, a Disciplinski sudija smatra da su ove kazne jasno upozorenje i svim ostalim igračima Srpske lige Beograd da ubuduće ne pokušavaju nešto slično.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Telegraf/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.