MIJATOVIĆ RAZGALIO GROBARE: Vreme je!
Predrag Mijatović, Foto: Starsport©

KONAČNO

MIJATOVIĆ RAZGALIO GROBARE: Vreme je!

Govorio o situaciji u srpskom fudbalu

Objavljeno: 10:36h

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović je prisustvovao na svečanosti povodom promocije Sportskih igara mladih u Beogradu.

Tom prilikom je govorio o aktualnoj situaciji u srpskom fudbalu, ali se i podsetio najupečatljivijih momenata svoje karijere.

Pogođena prečka protiv Holandije (1:2) na Svetskom prvenstvu u Francuskoj je "večita" bolna tačka..

- Jesu bili sila, ali to mi je trauma. Svetsko i Evropsko prvenstvo pamtim po puno detalja, pamtim te Holanđane. U Francuskoj sam promašio penal baš protiv njih, pa su nas na EP razvalili. Samo se njih sećam, oni naradžasti dresovi, ne mogu da ih podnesem - rekao je Mijatović za Sportal.

Mijatović ima samo reči hvale za selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

- Odlično vodi, pa rezultati govore sve. Odlazak na SP i EP je ono što se od njega traži. Napravio je sjajan ambijent. Najbitnija stvar za selektora je sigurno da mu igrači budu zdravi i fit, da može ozbiljno da računa na njih. Ništa drugo nije toliko važno.

Čeferin i Mijatović
Čeferin i Mijatovićfoto: Starsport©

Navija da Partizan ove sezone prekine dominaciju Crvene zvezde.

- Pratim i raduje me činjenica da je Partizan prvi na tabeli, radi dobar posao zajedno sa stručnim štabom. Bilo bi dobro kada bi izdržao do kraja i osvojio titulu. Tačnije fenomenalno posle svih teških situacija kroz koje Partizan prolazi institucionalno, ali i da uzme primat od Crvene zvezde koja dominira šest godina - rekao je Mijatović i zaključio:

- To bi bilo dobro za fudbal, ne samo za Partizan. Jer kada je u jednoj zemlji stalno isti šampion gubi se nekakav smisao.

Mijatović je član Partizana bio od 1989. do 1993, kada je prešao u Valensiju, da bi potom nastupao za Real Madrid, Fiorentinu i Levante.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.