I NAD PRINCOM IMA CEZAR: Sad mu i Zaneti gleda u leđa, ali znate li koga Toti nikada neće prestići? (VIDEO)
Foto: Reuters

RIM mu se ipak KLANJA

I NAD PRINCOM IMA CEZAR: Sad mu i Zaneti gleda u leđa, ali znate li koga Toti nikada neće prestići? (VIDEO)

Iako najava kraja njegove karijere i nije bila onakva kakvoj su se pojedini fudbalski sladokusci nadali, o Rominom najvernijem ratniku mora da se piše isključivo u superlativima
Objavljeno:

10. Enriko Albertosi - 532 utakmice

Legendarni golman Kaljarijeve generacije koja je 1970. godine osvojila Skudeto. Počeo je u Fiorentini, igrao za pomenute Sardinjane, pa je prešao i u Milan.

9. Silvio Piola - 537 utakmica

Najbolji strelac u istoriji Serije A sa 274 gola. Između 1929. i 1954. godine odigrao je 537 mečeva za Pro Verčeli, Lacio, Juventus i Novaru.

8. Roberto Manćini - 541 utakmicu

Karijeru je počeo u Bolonji, pamti se po onome što je radio u Sampdoriji i Laciu. Sa obe te ekipe uzeo je po Skudeto, a sa timom iz Đenove igrao je i finale Kupa šampiona 1992, kada je poražen od Barselone.

7. Pjetro Vjerhovod - 562 utakmice

Još jedna legenda, kao i svi sa ovog spiska. Bio je čovek koji je Romi doneo prvi Skudeto (Toti i drugari su doneli drugi). Igrao je i za Komo, Fiorentinu, Sampdoriju, Juventus, Milan i Pjaćencu.

6. Dino Zof - 570 utakmica

Najveći golman u istoriji Italije do pojave Bufona. Branio je do 42. godine, a za Udineze, Mantovu, napoli i Juventus. Osvojio je šest Skudeta, dve Kopa italije i jedan UEFA kup sa Bjankonerima iz Torina.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.