SKANDAL EPSKIH RAZMERA: Miljenik Delija dobio rasističke uvrede!
Stadion Crvene zvezde, Foto: Starsport

sramota

SKANDAL EPSKIH RAZMERA: Miljenik Delija dobio rasističke uvrede!

Ovome nije mesto u sportu

Objavljeno:

Navijači Crvene zvezde verovatno se dobro sećaju Abiole Daude, napadača koji je pre tačno deset sezona u opremi kluba tresao mreže rivale. Tada je na 38 mečeva postigao 17 golova, što je preporučilo holandskom Viteseu.

Nije njegova karijera nakon toga išla željenom putanjom, uglavnom je nastupao po Grčkoj uz izlete u škotski Harts, turski Giresun i indijski Mohamedan. Nigerijac trenutno nastupa za Jonikos, a nakon utakmice kluba sa Kalamtom u okviru drugog ranga takmičenja obe ekipe su se oglasile.

Abiola Dauda dok je nosio dress Crvene zvezde
Abiola Dauda dok je nosio dress Crvene zvezdefoto: Dado Đilas

Povod je bila rasistička uvreda koju je igrač protivničkog kluba uputio Daudi nakon što je ovaj zaradio žuti karton u 31. minutu.

- Meč protiv Kalamate obeležen je rasističkim napadom na našeg fudbalera Abiolu Daudu. Nažalost, ponovo smo svedoci događaja koji nema veze sa sportom i fudbalom. U 31. minutu meča fudbaler našeg tima dobio je žuti karton posle reakcije na rasistički napad od igrača Kalamate. Ovakvim incidentima nije mesto u fudbalu kakav želimo. Nezamislivo je u 2024. godini da fudbaler bude potcenjen i vređan zbog rase ili boje kože. Osuđujemo sve oblike rasizma i diskriminacije - stoji u saopštenju Jonikosa.

Kalamata je u sličnom tonu osudila potencijalni događaj, uz napomenu da istraga tek treba da se obavi.

- Posle žalbe Jonikosa, izražavamo zabrinutost. Imamo duboku osetljivovost na ovakve stvari, bez obzira što nije dokazano da se to i dogodilo. Uvek smo prihvatali fudbalere bez obzira na njihove nacionalne ili rasne razlike. Obavezali smo se da detaljno ispitamo šta se dogodilo.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.