"JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA IKADA NA SVETU!" Džajić se oprostio od Bekenbauera
Dragan Džajić, Foto: Starsport©

LEGENDA O LEGENDI

"JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA IKADA NA SVETU!" Džajić se oprostio od Bekenbauera

Svi su ga priznavali od političara do sportista i mislim da ne postoji čovek koji o njemu ne misli sve najbolje kao igraču i kao ličnosti, rekao je predsednik FSS između ostalog

Objavljeno: 20:43h

Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije oprostio se od legendarnog preminulog Franca Bekenbauera.

- Znao sam da je bolestan. Pre svega prvo na šta pomislim je da mi je žao. Mada već sam čuo da je jako bolestan. Upoznao sam ga 68. godine u timu sveta, posle smo imali česte reprezentativne i prijateljske susrete. Posle sam ga viđao i privatno, dolazio je on ovde i u Beograd. Mnogo mi je žao što se to dogodilo. On je bio jedan pravi gospodin u pravom smislu reči. Tako je i delovao na terenu, imao je to gospodsko ponašanje, bio je specifičan kao igrač odmah ga primetite. Iako je bio odbrambeni igrač, on je sigurno jedan od najboljih igrača ikada na svetu - rekao je Džajić u razgovoru za Telegraf.

Franc Bekenbauer
Franc Bekenbauerfoto: EPA/ JUANJO MARTIN

Vi ste nekoliko puta nastupali sa cenjenim nemačkim fudbalerom, nekoliko puta protiv njega. U kakvom vam je sećanju iz tih susreta?

- Pamtim te duele, prijateljsku utakmicu sa Bajernom, pa 74. najbolje poluvreme reprezentacije. Oni su bili tada izuzetno jaki. Bila je jedna selekcija evropska na oproštaju Uve Selera igrali smo zajedno u istom dresu... Moj neki susret sa njim je uvek bio pozitivan - prisetio se Džajić.

Kada ste ga poslednji put videli?

- U Minhenu sam gledao utakmicu između Mančester sitija i Bajerna i video sam ga u hotelu. On je bio na ručku sa nekim prijateljima, ja sam sedeo malo više od njega i onda sam ga primetio, pa smo porazgovarali. Tada je izgledao fenomenalno, izvanredno. Pa nema tri-četiri godine od tada. Malo smo popričali. Svaki naš susret je uvek bio dobar, uvek je bio spontan i korektan - objasnio je Džajić.

Franc Bekenbauer
Franc Bekenbauerfoto: EPA/WALTER BIERI

On je bez sumnje jedan od najcenjenijih fudbalera ikada, kakav je bio vaš odnos?

- Ja sam ga vrlo poštovao i znam ko je on. Kad smo bili na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj on je tada bio ubedljivo najpopularniji igrač na tom prvenstvu. Sve emisije koje su počinjale, uvek bi počele sa nekom njegovom izjavom, nekim njegovim mišljenjem o utakmici. Bio je non-stop prisutan. Ja znam koliko je on bio voljen i poštovan u Nemačkoj. Svi su ga priznavali od političara do sportista i mislim da ne postoji čovek koji o njemu ne misli sve najbolje kao igraču i kao ličnosti - zaključio je Džajić.

Bonus video:

03:51

DRAGAN DŽAJIĆ BORDIĆE CRVENO-BELE U NEMAČKOJ Legendarni fudbaler o Hofenhajmu, Zvezdi u LE, 163. večitom derbiju (KURIR TV)

(Espreso/Telegraf/S.P/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.