UHAPŠENA GRUPA SRBA PLJAČKAŠA: U inostranstvu pokrali 26.000.000 funti, ćerku najbogatije Srpkinje OJADILI!
Tamara Eklston, Foto: Printscreen/Instagram/tamaraecclestoneofficial

dolijali

UHAPŠENA GRUPA SRBA PLJAČKAŠA: U inostranstvu pokrali 26.000.000 funti, ćerku najbogatije Srpkinje OJADILI!

Nastradao je i pokojni vlasnik šampiona Engleske u sezoni 2015-16

Objavljeno:

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u koordinaciji sa SBPOK i policijskim službama Velike Britanije danas je na teritoriji Beograda nakon sprovedenog predistražnog postupka lišeno slobode šest lica i to: J.R., M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela.

Dvoje osumnjičenih se nalazi van teritorije Republike Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.

Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 2.2.2018. godine do 15. 12. 2023. godine na teritoriji Republike Srbije oformila organizovanu kriminalnu grupu koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove.

Sumnja se da je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R.K.R. u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Lj.R. u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih lica i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete.

Protiv osumnjičenog Lj.R. se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, danas trenera, a nekad legendarnog vezistu FK Čelsi i reprezentacije Engleske, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK Lester Siti, kao i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Ratlenda, dok je osumnjičeni R.K.R. osuđen u Švajcarskoj za izvršenje više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka

Tamara Eklston i Džej Ratlend
Tamara Eklston i Džej Ratlendfoto: Printscreen/Instagram/tamaraecclestoneofficial

Tamara Eklston je kćerka bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona i Slavice Radić (iliti Malić), najbogatije Srpkinje koju neosnovano svojataju Hrvati, a koja je sa milijarderom bila u braku 24 godine.

Slavica Eklston
foto: EPA/SASA STANKOVIC

Osumnjičeni Lj.R. i R.K.R. su osumnjičeni da su novac koji su probavili krivičnom delatnošću davali ostalim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Republike Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Predmetni istražni postupak od strane JTOK i SBPOK vođen je sve vreme u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije.

U toku su pretresi na više lokacija na teritorji Srbije.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo račune, nekretnine za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti kao i skupocena vozila.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni na saslušanje u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Espreso/Kurir/Dijana Antonijević/Preneo: N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.