PIKSI ODGOVORIO VIDIĆU: I da sam zaradio 116 miliona evra, u čemu je problem?!
Nemanja Vidić/Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

stigla replika

PIKSI ODGOVORIO VIDIĆU: I da sam zaradio 116 miliona evra, u čemu je problem?!

Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa - odgovorio je Stojković na tvrdnje Vidića

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, uoči žreba grupa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, najavio je da će kada se svečanost u Hamburgu završi, odgovoriti Nemanji Vidiću i to je učinio po povratku u Beograd.

Iako je već u prvobitnoj izjavi Piksi delimično uzvratio Vidiću sada je bio konkretniji u razgovoru za "Sportski žurnal".

Podsetimo, povod je bila izjava Vidića u intervjuu "NIN"-u da su selektor i ostatak stručnog štaba koštali Fudbalski savez Srbije 16.000.000 evra u prethodne dve godine. Legendarni štoper je pritom pitao koliko bi onda trebalo da plaćamo trenera koji stiže iz liga "petice", ako FSS ovoliko izdvaja za trenera koji je radio u Kini i Japanu.

Piksi je najpre negirao da ga je ova izjava Vidića povredila.

- Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čiji je član.

Nemanja Vidić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Vidića tu nema?

- Nikad nije bio, niti će da dođe. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi i na drugim mestima. Ružno da se u tom kontekstu pominje moje ime. Može da me kritikuje, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže pre ili posle, a ne dan-dva pred ceremoniju žreba, u Filharmoniji (Hamburga, prim.aut.) gde smo s ponosom predstavljali Srbiju - rekao je Piksi.

Srbija - Crna Gora, Srbija - Crna Gora 2023., Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Zatim je selektor upitan da li je tačno da su on i njegov stručni štab plaćeni 16 miliona evra.

- Nije. Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac. Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to? Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto.

Na kraju, Piksi nije rekao koliko je plaćen.

Bonus video:

00:19

Viktor na krsnoj slavi čestitao Piksiju na kvalifikacije na EP

(Espreso/Sportski žurnal/Zlatibor Repić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.