SRBIJA MOŽE U OSMINU FINALA EP I AKO BUDE TREĆA U GRUPI: A može li ikako na Hrvatsku ili Albaniju?
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport©

kalkulacije

SRBIJA MOŽE U OSMINU FINALA EP I AKO BUDE TREĆA U GRUPI: A može li ikako na Hrvatsku ili Albaniju?

Otkako je UEFA proširila završni turnir na 24 ekipe od EURO-a 2016. zarad veće zarade, lakše je ne samo otići na EP već i proći u nokaut fazu

Objavljeno: 15:45h
Nedeljko Đukić

Poznati su rivali i termini utakmica fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koje je na programu od 14. juna do 14. jula sledeće godine.

Otkako je UEFA proširila završni turnir na 24 ekipe od EURO-a 2016. zarad veće zarade, igra se u formatu sa šest grupa, a nokaut faza startuje osminom finala a ne četvrtfinalom.

Pobednici i drugoplairani šest grupa čine 12 učesnika osmine finala, a pridruže im se još četiri selekcije koje budu među najboljim trećeplasiranim.

Tako i Srbija može da prođe dalje iz grupe C u kojoj je sa Slovenijom, Danskom i Engleskom.

Srbija - Crna Gora, Srbija - Crna Gora 2023., Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić
foto: Starsport©

Ako "Orlovi" osvoje grupu, u osmini finala bi igrali protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz grupe D (tu su Francuska, Holandija, Austrija i pobednik plej-ofa A), grupe E (Belgija, Rumunija, Slovačka i pobednik plej-ofa B) ili grupe F (Turska, Portugalija, Češka i pobednik plej-ofa C).

Ako bi izabranici Dragana Stojkovića Piksija bili drugi, na prvom stepeniku nokaut faze bi išli na pobednika grupe A gde su domaćin Nemačka, Škotska, Mađarska i Švajcarska.

U slučaju da Srbija bude među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, u osmini finala bi išla na pobednika grupe F (Turska, Portugalija, Češka, pobednik plej-ofa C) ili pobednika grupe E (Belgija, Rumunija, Slovačka i pobednik plej-ofa B).

U anketi Espresa, čitaoci su pokazali da bi najviše voleli da Srbija završi u grupi sa Slovenijom (tako je i bilo), Albanijom i Belgijom. Mnogi navijači u Srbiji su želeli i Hrvatsku, a neki baš da se izbegne ova selekcija ili Albanija i Švajcarska, iz poznatih razloga.

Dakle, posle žreba jasno je da "Orlovi" ne mogu ni na Albaniju ni na Hrvatsku ni u osmini finala, dok bi to moglo da se desi sa Švajcarskom.

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.