"NEMA RUSA, ALI TU SU SRBI" Utakmica visokog rizika? Englezi redovno DIVLJAJU, a Srbiji se pamti Đenova 2010!
Navijači Engleske, Foto: Getty images

uefa se sprema

"NEMA RUSA, ALI TU SU SRBI" Utakmica visokog rizika? Englezi redovno DIVLJAJU, a Srbiji se pamti Đenova 2010!

Vreme odigravanja meča (21) znači da će se tokom dana popiti ogromne količine alkohola - navodi se u tekstu madridske "Marke"

Objavljeno:

Iako su fudbaleri Srbije u grupi C Evropskog prvenstva 2024. i sa Danskom i Slovenijom, utakmica koja privlači najveću pažnju domaće javnosti je duel sa selekcijom Engleske.

Baš taj meč će biti prvi za izabranike Dragana Stojkovića Piksija u Nemačkoj, igra se 16. juna na "Feltins areni" u Gelezenkirhenu, a UEFA će ga proglasiti za susret visokog rizika.

Tako javlja španska "Marka" koja navodi da UEFA već pravi procene bezbednosnih rizika pojedinih mečeva na EURO-u imajući u vidu istoriju nasilja navijača tih selekcija.

Engleski navijači su tradicionalno brojni kada je reprezentacija u pitanju, ali i problematični, naročito na tuđem tlu. Sa druge strane, pristalice Srbije koje prate nacionalni tim su daleko mirnije, mada su FSS-u zaradile brojne kazne, ali retko zbog divljanja - izuzev sramote u Đenovi 2010.

Srpske ultras grupe bi mogle da pohode Gelzenkirhen u velikom broju, upravo zbog izazova zvanog engleski navijači, i otuda ovaj meč nosi rizik eventualnih sukoba.

- Engleski i srpski navijači se smatraju opasnim sa dugom istorijom problematičnog ponašanja na utakmicama bilo da su u pitanju mečevi na klupskom nivou ili je u pitanju reprezentacija - kaže se u tekstu madridskog dvnenika.

Autor teksta podseća na velike nerede koji su se desili na EP 2016. godine, na kom su se ruski huligani sukobili sa Englezima (najveći sukob se desio u Marseju) uz veliki broj povređenih i uhapšenih tog dana.

- Sada nema Rusa, ali tu su Srbi, pa je situacija vrlo slična. Vreme odigravanja meča (21) znači da će se tokom dana popiti ogromne količine alkohola, a činjenica da je to prvi meč za obe reprezentacije takođe povećava rizik od izbijanja nereda - navodi se u tekstu.

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.