RADE BEZ OKOLIŠANJA O PIKSIJU: Bogdanović ZAPALIO Srbiju ovim rečima!
Rade Bogdanović, Foto: Printscreen/RTS 1

iskreno

RADE BEZ OKOLIŠANJA O PIKSIJU: Bogdanović ZAPALIO Srbiju ovim rečima!

Omiljeni fudbalski analitičar u Srbiji još jednom pričao bez dlake na jeziku

Objavljeno:

Srbija se po prvi put posle 24 godine plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Ipak, to nije urađeno na moćan način, pošto su "Orlovi" u poslednjem kolu kvalifikacija za EP odigrali nerešenim rezultatom 2:2 protiv Mađarske.

Nekoliko dana nakon plasmana na EURO ponovo se oglasio najpopularniji fudbalski analitičar u Srbiji, Rade Bogdanović.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/ALESTO

On se u razgovoru na "K1" televiziji odmah dotakao onoga što već godinama tišti srpski fudbal.

- Odlazak na EURO je sam po sebi jako veliki uspeh, pogotovo što imamo katastrofalno stanje u domaćem fudbalu. Liga nam je jako loša, ne liči ni na šta. Vidite Crvenu zvezdu na šta liči, vidite Partizan na šta liči, sve ostale klubove. U ovom momentu je reprezentacija jedna svetlost, jedan sjaj za opštu situaciju i atmosferu u srpskom fudbalu - rekao je Bogdanović na početku razgovora.

Dragan Stojković Piksi je prvi selektor u istoriji samostalne Srbije koji je uspeo da reprezentaciju odvede na Svetsko i Evropsko prvenstvo. Ipak, i pored toga, Bogdanović ga i dalje ne smatra velikim stručnjakom.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

- To je jako dobar uspeh, ali isto tako treba reći da nas je Gospod Bog pogledao, imali smo laku grupu. Piksi je talična osoba, ja sam malo sreo ljudi u životu da su tako talični, a da sad kažem da je veliki stručnjak, ne mogu to da kažem. On jeste bio veliki fudbaler. Fudbaler i stručnjak su dve različite stvari. Dragan je počeo svoju trenersku karijeru u Japanu, napravio uspeh, otišao u kinesku 'nedođiju' kod 'brata' Si Đinpinga kad su odlučili da naprave od kineske lige nešto što ne možete da napravite. Sad da ga poredim sa Boškovom, Ivicom Osimom, neprimereno bi bilo, pa i on bi sam to rekao. Ali, Dragan je jedna svetlost bila, jako dobra, došao je u situaciji kada niko pametan ne bi došao da vodi reprezentaciju. Svojom harizmom je doneo jako dobru atmosferu i to nam je donelo plasman na Mundijal. Ali, problem je što se to nije nadogradilo. Drugi sada snimaju šta vi igrate i onda tu dođe do promene koncepcije, pa malo taktike, pa vam uđu malo u mozak, kao što i Nole sve snimi na vreme kod protivnika. Verujte mi da je to tako - kaže Bogdanović.

Za njega je idealan primer selektora legendarni Ivica Osim.

- Vraćam se na Ivicu Osima. U Antaliji sam sa njim 2002. godine proveo sa čak sedam sati. I sada prenosim iz njegovih usta. Kaže on meni: 'Tokom 1990. godine, sa svih strana udarili pritisak, treba da ide ovaj, treba onaj. Ja napravim spisak svojih 15 i kažem im - evo mojih 15, sad vi dopisujte'. I to je rešenje.

Bonus video:

01:27

SVE OSIM UBEDLJIVE POBEDE NEĆE BITI USPEH SRBIJE! Đurović i Bjelinić o borbi za Evropsko prvenstvo: Ovo je dobro za naš fudbal!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.