"RADO BI POMERILI MEČ..." Lazetić otvoreno uoči evropskog susreta Crvene zvezde i TSC-a (FOTO)
Žarko Lazetić, Foto: Starsport©

"Nismo presrećni"

"RADO BI POMERILI MEČ..." Lazetić otvoreno uoči evropskog susreta Crvene zvezde i TSC-a (FOTO)

Neće biti lako. Ovaj meč posmatram kao priliku i izazov, rekao je Žarko

Objavljeno:
Veljko Petrović

Žarko Lazetić, trener TSC-a govorio je pred gostovanje Crvenoj zvezdi u odloženoj utakmici osmog kola Superlige Srbije u sredu od 19 časova.

- Neće biti lako, ali privilegija je igrati na najvećem stadionu na kome Zvezda nije izgubila već 5-6 godina i na koji se ide jednom godišnje. Ovaj meč posmatram kao priliku i izazov. Pripremajući se za njega videli smo da Zvezda izlazi iz krize i napreduje, iako ne pobeđuje onako ubedljivo kako smo od njih navikli - počeo je Lazetić.

Žarko Lazetić
Žarko Lazetićfoto: Starsport©

Nije ovo idealni trenutak za Bačkotopolčane.

- Nismo presrećni zbog momenta u kome se utakmica igra i rado bi je pomerili, ali prilagođavamo se. Praktično smo imali jedan dan za pripremu meča koji se u idealnim uslovima sprema deset dana. Tako je kako je i pokušaćemo da sa što manje detalja opteretimo igrače i da im damo samo osnovne informacije i da budemo što više svoji - kaže Lazetić.

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole
Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topolefoto: Starsport©/Srđan Stevanović

Crveno-beli jesu favorit, ali pita se i učesnik Lige Evrope.

- Oni igraju na svom terenu i favorit su, ali mi se spremamo kao za svaki drugi meč, pogotovu jer smo sada odigrali više utakmica na kojima su intenzitet igre i nivo fudbala nešto iznad našeg. Ranije smo tu priliku imali samo nekoliko puta godišnje, dok sada igramo već dosta utakmica na tom nivou i mislim da rastemo iz meča u meč - rekao je Lazetić.

Žarko Lazetić
Žarko Lazetićfoto: Starsport©

Stekao je dodatno iskustvo TSC igranjem u Evropi.

- Samim tim biće nam lakše da se prilagodimo na izvanredan kvalitet protivnika, jer su i Vest Hem, Frajburg, Braga i Olimpijakos u tom ili sličnom rangu timova koji svake godine igraju Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Sakupili smo iskustvo u igri protiv sjajnih klubova koje bi sutra moglo da dođe do izražaja - istakao je Lazetić.

Detalj sa utakmice TSC-a i Frajburga u Bačkoj Topoli
Detalj sa utakmice TSC-a i Frajburga u Bačkoj Topolifoto: Starsport

Zdravsteni bilten?

- Stojić neće moći da igra zbog kartona, Rakonjac je rovit, Đorđević se oporavlja od povrede, a imamo i nekoliko igrača sa virusima pod temperaturom i procenićemo u kakvom su stanju. Ali bez obzira na nezgodan momenat utakmice, samo dva dana posle prethodne i četiri pred Čukarički, izvešćemo najbolji mogući tim. Ja nikada ne selektiram utakmice niti planiram koga bih da pobedim a od koga da izgubim, zato izlazim sa najsvežijim timom za koji mislim da može da se bori za dobar rezultat na Marakani - zaključio je Lazetić.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.