"VREME JE DA PRORADI INAT!" Delije se oglasile pred TSC i Bajern (FOTO)
Delije u Lajpcigu, Foto: Starsport©

saopštenje

"VREME JE DA PRORADI INAT!" Delije se oglasile pred TSC i Bajern (FOTO)

Kada boli i kada si ljut, uvek znaj da ima ko se raduje tome. Ne dozvolimo im taj luksuz pod plaštom nekih mučenika, jer sve su samo to ne, stoji između ostalog u poruci navijača Crvene zvezde

Objavljeno: 18:58h
Veljko Petrović

Crvena zvezda u sredu od 19 časova dočekuje TSC iz Bačke Topole u odloženoj utakmici osmog kola Superlige Srbije.

Dan kasnije, košarkaši crveno-belih ugostiće minhenski Bajern u šestom kolu Evrolige od 18.30 i tražiće prekid serije od četiri poraza u eliti.

Pred ova dva meča, oglasila se navijačka grupa Delije koja je poslala poruku da se pruži podrška izabranicima Baraka Bahara i Janisa Sferopulosa.

- Iza nas je nedelja neuspešnih rezultata u više sportova. Dobra igra fudbalera u Lajpcigu uprkos porazu i tanka pobeda na Krovu protiv IMT-a, to bi bilo sve od onog pozitivnog ako se tako može reći. Na na sve to dodati košarkaške derbije koji su odigrani u međuvremenu. Nikome nije ni lepo ni drago što iz svega ovoga nismo drugačije izašli, ali to je sport, to je život. Ono što sigurno kao grupa nećemo dozvoliti, da se bilo gde oseti da su naši klubovi poljuljani. Ovde je možda i veći akcenat na košarci. Nećemo tražiti u četvrtak krivce za izgubljeni derbi, nećemo negodovati, nego ćemo dati bezrezervnu podršku kada su ovakvi trenuci. Najmanje što nam treba je da damo povoda drugima da se slade posle ovakvih stvari još više. Ne! Naprotiv, sutra bismo morali da se pojavimo u velikom broju na Marakani i da od naizgled teže utakmice, svojim doprinosom napravimo da bude rutina, a onda u četvrtak, svu negativnu energiju da izbacimo kroz pesmu i navijanje, podršku našim igračima kojima sigurno nije prijatno da taj dan izađu pred nas. I treba tako da se osećaju, ali mi znamo da volimo svoj klub, znamo da se postavimo kao branik u trenutku kada treba, i nećemo dati na njega - navedeno je u saopštenju, uz napomenu:

Delije u Štark areni
Delije u Štark arenifoto: Starsport©

- Ovo je Zvezdaška priča, ko je razume pojaviće se na ove dve utakmice i pokazati da smo još tu, da umemo da odreagujemo i da zaštitimo klubove kada treba! Dugo nismo imali ovakva iskušenja, neki mlađi koji su pre desetak godina krenuli na utakmice i ne pamte šta znači -40 u košarci, šta znači boriti se da ne ispadneš iz domaće lige, šta znači vladavina Tomislava Karadžića. Ovo danas je samo mali zastoj u radu, i pomozimo im da ga prebrode što brže, a ne da dodatno sami sebe destabilizujemo. Kada boli i kada si ljut, uvek znaj da ima ko se raduje tome. Ne dozvolimo im taj luksuz pod plaštom nekih mučenika, jer sve su samo to ne. Vreme je da proradi inat, da proradi malo logika, vreme je da se budimo.

Bonus video:

00:26

Delije ne prestaju sa pesmom

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.