POZNAT EPILOG KRVAVOG PIRA U BRISELU: Evo koji je ishod meča prekinutog zbog UBISTVA!
Utakmica će biti registrovana rezultatom koji je bio aktuelan kada je meč prekinut, Foto: Fredrik SANDBERG / AFP / Profimedia

tako je i najbolje

POZNAT EPILOG KRVAVOG PIRA U BRISELU: Evo koji je ishod meča prekinutog zbog UBISTVA!

Posle nemilog događaja mnogi nisu ni razmisljali o meču

Objavljeno: 17:21h

Evropska fudbalska unija (UEFA) je odlučila da ne naloži odigravanje novog meča između Belgije i Švedske, već je zvanično registrovala rezultat koji je bio na snazi u trenutku prekida.

Utakmica između ove dve reprezentacije, koja se odigrala u Briselu, prekinuta je pri rezultatu 1:1 zbog terorističkog napada na ulicama glavnog grada Belgije.

Teroristički napad je uključivao napadača koji je iz kalašnjikova ubio dvojicu švedskih navijača u jednom hotelu nedaleko od stadiona. Nakon incidenta, UEFA je odlučila da se meč ne nastavi.

UEFA je saopštila da će svakom timu biti dodeljen po bod, koji će se uneti u tabele Grupe F. Takođe, suspenzije i kartoni koji su bili izrečeni tokom meča ostaju na snazi.

Napadač koji je izvršio napad kasnije je lociran i ubijen od strane belgijske policije, a još jedan švedski navijač teško je ranjen u tom incidentu. Utakmica između Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu, a igrači nisu izlazili na teren nakon što su saznali o strašnom zločinu.

Napadač koji je ubijen nakon akcije policije
Napadač koji je ubijen nakon akcije policijefoto: X/NEWSALERTS GLOBAL

Belgija i Austrija su već osigurale plasman na UEFA Euro iz grupe F, dok je Švedska zauzimala treće mesto bez realnih šansi da sustigne vodeće timove.

Bonus video:

00:27

Grobari prekinuli utakmicu Čukarički - Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.