"OTAC MI JE BIO ZAROBLJEN 36 SATI BEZ STRUJE I VODE!" Pakao bivšeg saradnika Bahara iz Haife (FOTO)
Barak Bahar, Foto: Starsport©

RAT U IZRAELU

"OTAC MI JE BIO ZAROBLJEN 36 SATI BEZ STRUJE I VODE!" Pakao bivšeg saradnika Bahara iz Haife (FOTO)

Teški i izuzetno deprimirajući sati, posebno od onog trenutka kada je veza prekinuta, rekao je tim menadžer Makabija

Objavljeno:
Veljko Petrović

Gil Ofek, nekadašnji saradnik Baraka Bahara i tim menadžer Makabija iz Haife otkrio je kako je prošao kroz dramu zbog oca zbog rata u Izraelu.

- Bilo je to oko 36 sati nakon napada na kibuc, dok nismo uspeli da spasimo oca. Teški i izuzetno deprimirajući sati, posebno od onog trenutka kada je veza prekinuta. Kasnije smo shvatili da se tu radi o nestanku struje, kao i vode - rekao je Ofek.

Rat u Izraelu
Rat u Izraelufoto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Nastavio je svoju ispovest.

- To je kompleksna situacija, situacija rata. Ceo region bio je pun militanata i konstantnog rata. Na našu radost i radost porodice, imali smo samo dobre vesti i otac je stigao bezbedno. Naša srca su sa porodicama za koje vesti i nisu bile baš dobre. Želim odavde da pošaljem želje za brzim oporavkom povređenima i naša srca su uz porodice čiji voljeni nisu sa nama. Pojačanja za celu državu Izrael i vojnike koji nas čuvaju - istakao je Ofek.

Sada se porodice odmaraju u jednom hotelu.

- Porodice jednostavno sede, odmaraju, svaka sa svojim ostatkom familije, verovatno prema mestima gde su živeli i koga poznaju. Neki od njih su takvi da ponekad i ne razumeju šta se dešava i tada dolazi do plača. Teški trenuci su unutra, ali socijalni radnici i država ih prate bez prestanka. Ljudi Izraela su najbolji i donose im sve što im je potrebno. Ima dovoljno hrane i stolovi su postavljeni desetinama metara unapred, samo dođite i uzimajte. Biće dobro, ali sada moramo raditi na mentalnom aspektu, oporaviti se i ići napre - poručio je Ofek.

Rat u Izraelu
Rat u Izraelufoto: AP Photo Fatima Shbair

Potom je podelio i poruke svog oca, koji je proživeo sve to.

- Ušli su u MMD oko 07h, tokom napada raketa na ceo Otaf i Izrael. U 10 ujutru su prvi napadači ušli u kubic i isključili struju i vodu. To je bilo oko 30-ak sati u mraku sa beskrajnim eksplozijama u pozadini. Bilo je čak pokušaja i da uđu u naš stan, ali nisu uspeli. Nekoliko napadača je ubijeno i na ulazu na naš balkon, bilo je eksplozija, granata, to je zapravo ono što se dogodilo ljudima koji su tamo. Sve je sveže i emotivno. Verujem da će svi naučiti lekcije kada završimo rat u koji smo ušli - zaključio je Ofek tokom razgovora za One.

Bonus video:

00:14

Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.