NIKAD VIĐENA FOTKA VUČIĆA: Novi predsednik Srbije na Maksimiru 1990. u najkrvavijoj navijačkoj tuči ikad! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/1812tulo1/Marina Lopičić

Tad je počeo raspad sfrj

NIKAD VIĐENA FOTKA VUČIĆA: Novi predsednik Srbije na Maksimiru 1990. u najkrvavijoj navijačkoj tuči ikad! (VIDEO)

- Gledajte, uvek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije, ispričao je Aleksandar Vučić
Objavljeno: 16:54h

- Na kraju nas je policija spakovala u specijalni voz. Sve su nas ispitivali dok nisu popisali valjda svakog čoveka u vlaku. Ali, tu stvarno nije bilo neke naše velike krivice. Skoro pa nikakve. Za svaki drugi slučaj su mogli reći da je bilo odgovornosti Zvezdinih navijača. Na primer, u Splitu kada je bilo 2:2, 1987., više smo mi, Zvezdini navijači, čuda napravili, nego Hajdukovi - ispričao je u toj svojoj ispovesti na tad dan Aleksandar Vučić.

foto: Beta

Jedan od trenutaka koji je obeležio te nerede bio je i napad i udarac Zvonimira Bobana, igrača Dinama na policajca, u pokušaju da odbrani jednog pripadnika BBB.

- On je najmanje kriv za događaje na Maksimiru. Ne mislim da ga je neko nagovorio da udari policajca. No, siguran sam da bi navijačke tuče bilo i da on to nije napravio. Sukobi navijača česta su pojava u fudbalu, ali toga dana to je bio sukob nacija - završio je Vučić svoje sećanje na krvavi majski dan na Maksimiru.

Inače, pojavila se i interesantna fotografija sa te utakmice na kojoj se vide navijači Zvezde na južnoj tribini, a na njoj se može videti, mada ne baš sa sigurnošću i tvrditi da je to on, tada 20-godišnji Aleksandar Vučić.

OVDE možete pogledati tu fotografiju, a obratite pažnju na gornji desni ugao i visokog momka u jakni koji stoji pored jednog navijača bez majice i jednog sa crnom majicom.

BONUS VIDEO: Tuča ispred svlačionice posle derbija: Kanga udario Leonarda

(Espreso.co.rs / Izvor: Goal.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.