DELIJE PAMTE UHAPŠENOG PANKOVA ZBOG JEDNE UTAKMICE! Sećanje na Rašinu magičnu noć (VIDEO/FOTO)
Slavlje Radovana Pankova, Foto: Dejan Obretković

OSTALO JE ISTORIJA!

DELIJE PAMTE UHAPŠENOG PANKOVA ZBOG JEDNE UTAKMICE! Sećanje na Rašinu magičnu noć (VIDEO/FOTO)

Veliki navijač Crvene zvezde pre četiri godine bio heroj voljenog kluba u timu Vladana Milojevića

Objavljeno:
Veljko Petrović

Radovan Pankov, kapiten Žozue i tim menadžer Konrad Pašnjevski zajedno sa lokalnim advokatom proveli su noć u pritvoru u Holandiji, a tu su i dalje.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa saigračem i funkcionerom varšavske Legije uhapšen je posle meča sa AZ Alkmarom.

Srpski štoper ovog leta stigao je u Varšavu kao slobodan igrač posle četiri godine u Crvenoj zvezdi i potpisao je trogodišnji ugovor.

Defanzivac je ove sezone odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima, a u srcima navijača crveno-belih ostaće u sećanju zbog jednog meča.

Radovan Pankov i Gelor Kanga
Radovan Pankov i Gelor Kangafoto: Starsport©

Osim što je veliki Delija, centralni bek oduševio je pristalice Beograđana u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2019/20.

Izabranici tadašnjeg trenera Vladana Milojevića odigrali su 2:2 sa Kopenhagenom u gostima, ali su prošli na penale posle 22 udarca.

Milan Borjan i Radovan Pankov tokom penala između Kopenhagena i Crvene zvezde
Milan Borjan i Radovan Pankov tokom penala između Kopenhagena i Crvene zvezdefoto: Dejan Obretković

Podsetimo, prvi meč u Beogradu završen je rezultatom 1:1, a na Parkenu je heroj bio momak rođen u Novom Sadu.

- Ja se sećam baš kad smo šutirali penale i to je jako bitna situacija i jako bitan trenutak koji mogu da prenesem. U jednom trenutku kad smo počeli da šutiramo penale bilo je stvarno nestvarno. Videli ste, to je bio neki rolerkoster, udri, ovamo, onaj promaši... Jeste istina da je tu gde se izvodio penal bila neverovatno velika rupa. U jednom trenutku, kad smo mi ispucali sve te serije, ja mislim da je baš kad je Jevtović promašio, pa oni trebalo da daju gol i završi se cela priča, ja sam rekao nažalost preminulom Kosanu i Vladi Jankoviću 'Ja odoh!'. Oni su me pitali gde ću, kažem 'Ja idem u svlačionicu, ne mogu više ovo da gledam - prisetio se Vladan Milojević tokom gostovanja u emisiji "Miljanov korner."

Vladan Milojević na utakmici Kopenhagena i Crvene zvezde
Vladan Milojević na utakmici Kopenhagena i Crvene zvezdefoto: Gonzales Photo/Dejan Obretkovic / Avalon / Profimedia

Nastavio je tada iskusni stručnjak u istom tonu.

- Ne znam šta je, ali ne mogu više. Nek bude kako bude, samo da se završi! Međutim, oni su promašili jedanaesterac! Ja se sećam da sam krenuo i usput sam gledao onako ka našim navijačima", otkriva Milojević i zatim se priseća kako su birani šuteri: "Obično ima ko se javi da šutira. U takvim situacijama ne možete da dođete i kažete 'Ti šutiraš', nije to stvar odgovornosti. Znaju se otprilike tih pet igrača koji će šutirati, ali to nije kod nas bio slučaj. Morali su svi da šutiraju. Bila je situacija kad smo ispucali sve penale, kad je i Borjan šutirao i onda 'Ko je sledeći?'. Momak koji ima veliko srce, veliki zvezdaš Raša Pankov u celoj toj situaciji rekao 'Šefe, ja ću'. Tu imate par sekundi, nije stvar što niko neće nego dok utvrdite ko će, a on je odmah rekao. 'Rašo, šutni ga, sine!' i Raša ga dao, Borjan posle toga odbranio i sve ostalo je istorija - istakao je Milojević nedavno.

Osvajač Svetskog prvenstva do 20 godina sa omladinskom reprezentacijom Srbije i sam je odmah posle susreta govorio o dva pogođena penala.

- Kada su se šutirali jedanaesterci bio sam smiren i siguran u sebe toliko da sam mogao svih 11 penala da šutiram. To je vrlina koja me krasi kao igrača, da mogu da ostanem koncentrisan kad je najvažnije. Odlučivali smo sami ko prvi šutira u sledećem krugu. Sam sam želeo da šutiram ponovo, osećao sam da mogu drugi put da zatresem mrežu što sam i uradio. Najbitnije je da smo pobedili, mi smo ekipa i svaki uspeh je delo čitavog tima. Bez zagrevanja sam izašao na teren, morao sam brzo da se fokusiram, ali kod mene nema pritiska - poručio je tada Pankov.

Trenutak kada je Radovan Pankov dao drugi gol sa penala u Kopenhagenu
Trenutak kada je Radovan Pankov dao drugi gol sa penala u Kopenhagenufoto: Gonzales Photo/Dejan Obretkovic / Avalon / Profimedia

Popularni Raša je u dresu Crvene zvezde odigrao 115 utakmica u svim takmičenjima uz po tri gola i asistencije i osvojio je sedam trofeja.

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.