"MOŽE, AKO PLATIŠ" - Ovo su SRPSKOM TRENERU rekli kad nije mogao da izađe sa stadiona!
Kosta Runajić, trener Legije iz Varšave, Foto: EPA/Bo Amstrup

skandal sve gori

"MOŽE, AKO PLATIŠ" - Ovo su SRPSKOM TRENERU rekli kad nije mogao da izađe sa stadiona!

Srbin rođen u Beču je oko 20 minuta pre opšteg haosa krenuo da izađe sa stadiona, ali mu je rečeno da je to nemoguće

Objavljeno: 12:09h

Pojavljuju se detalji skandala koji se sinoć desio u holandskom Alkmaru, i to na meču UEFA takmičenja, Ligi konferencija.

AZ je pobedio Legiju 1:0, a kada su fudbaleri, stručni štab i uprava kluba iz Varšave, kao i poljski novinarima pošli napolje do svog prevoza, nisu svi uspeli u tome.

Zaustavljeni su od strane policije koja je kao razlog navela da situacija nije bezbedna dok stadion prvo ne napuste navijači Legije, iako su oni prema navodima Poljaka, izlazili na drugom delu stadiona.

U gužvi je predsednik Darijuš Mjoduski udaren pendrekom po glavi i gurnut, a na kraju su fudbaleri Radovan Pankov i kapiten Žosue uhapšeni.

Među onima koji nisu "na vreme" ušli u klupski autobus je bio trener Legije, Kosta Runjaić. Srbin rođen u Beču je oko 20 minuta pre opšteg haosa krenuo da izađe sa stadiona, ali mu je rečeno da je to nemoguće.

Poljski mediji su preneli i da u je jedan redar uz smešak dobacio "Može, ako platiš...". Navodno je u pitanju bila šala.

Podsetimo, navodno je inicijalna kapisla za sve bilo ponašanje ozloglašenih navijača Legije koji su u stampedu ušli kroz kapije stadiona i pritom onesvestili jednog policajca.

Holandska policija je kao razlog za privođenje Pankova i Žosuea navela "fizički napad", ali nije specifirala prestup, preneo je RMF FM.

Srbin i Portugalac će biti saslušani a tužilac će doneti odluku u roku od 48 časova od hapšenja.

Bonus video:

00:21

Gužva pred utakmicu Zvezda - Jang Bojs

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.