NEZAPAMĆEN SKANDAL U HOLANDIJI: Policija TUKLA predsednika kluba, UHAPŠEN bivši fudbaler Zvezde! (VIDEO)
Polcija odvodi kapitena Žosuea, Foto: X/PKamienicki

DA LI JE OVO REALNO?

NEZAPAMĆEN SKANDAL U HOLANDIJI: Policija TUKLA predsednika kluba, UHAPŠEN bivši fudbaler Zvezde! (VIDEO)

Do sukoba je došlo kada su policijaci naprasno odlučili da zatvore kapije stadiona u Alkmaru

Objavljeno: 07:32h

Utakmica Lige konferencija između AZ Alkmara i Legije bila je burna, ali ono što se dogodilo po njenom završetku nije upamćeno u evropskom fudbalu.

Holandska policija nasrnula je na igrače, stručni štab i čelnike Legije dok su čekali da se svi ukrcaju u autobus i odu sa stadiona.

Policajci su pendrecima udarali čak i predsednika Legije Darijuša Mjoduskog, što sve ima snimljeno i dokumentovano od strane brojnih poljskih novinara koji su se tu zatekli.

Kako pišu poljski izveštači sa utakmice, Mjoduski je dobio nekoliko udaraca, neki igrači Legije su ušli u klinč sa čuvarima reda posle toga, a najdeblji kraj su izvukli srpski defanzivac Radovan Pankov, nekadašnji fudbaler Vojvodine, Radničkog iz Niša, Crvene zvezde i Čukaričkog, kao i portugalski vezista Žosue Peškeira, kapiten ekipe, koji su izvučeni iz autobusa i privedeni u stanicu policije!

Radovan Pankov
Radovan Pankovfoto: Espreso.co.rs

Sve to iako nisu ničim učestvovali u incidentu, već su sve vreme bili u autobusu.

Do sukoba je došlo kada su policijaci naprasno odlučili da zatvore kapije stadiona u Alkmaru, iako polovina igrača i članova ekspedicije Legije nije izašlo iz njega. Deo fudbalera, članova stručnog štaba i uprave je bilo u autobusu, a drugi deo je tek trebalo da im se pridruži.

Međutim, policija je odjednom rešila da zatvori stadion, jer su, kako pišu poljski mediji, navijači Legije krenuli da napuštaju objekat, ali na skroz drugom kraju, na kontra strani.

Članovi Legije su počeli da se bune, da protestuju protiv takvog postupka policije, jer su želeli da izađu sa stadionu, ali im nije bilo dozvoljeno. Čuvari reda su, navodno, izgubili strpljenje u toj raspravi i potegli pendreke.

Kako tvrdi sajt „Legionisci“, koji ima sve snimke i fotografije sa lica mesta i na kojeg se pozivaju gotovo svi ostali polsjki mediji, rasplet je bio ovakav:

Rezultat svega je da su dvojica fudbalera Legije – kapiten Žosue i defanzivac Radovan Pankov – izvučeni iz autobusa bez ikakvog razloga, odvedeni u policijski automobil i odvezeni u stanicu. Policija je dala ultimatum: ili će ova dvojica igrača napustiti autobus ili će svi biti izbačeni iz njega. Trener Legije Kosta Runjaić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za njima u stanicu - piše sajt.

Velike tenzije su vladale i tokom i pre utakmice zbog dve navijačke grupe, koje su pokušavale da otmu zastave jedni drugima.

AZ je pobedio 1:0 golom Pavlidisa u 52. minutu, a domaćin je od 65. minuta igrao sa igračem manje jer je isključen Lahdo. Prvo poluvreme je bilo relativno mirno jer nije bilo nijednog kartona i nije slutilo na ovakva rasplet, naročito ne po okončanju utakmice.

Bonus video:

00:21

Gužva pred utakmicu Zvezda - Jang Bojs

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.