KAZNA PRED ZVEZDU! Navijači demolirali autobuse, PRETILI SMRĆU vozaču, iz Jang Bojsa kažu: "Ovo je krajnje ŽALOSNO"
Navijači Jang bojsa, Foto: EPA/Peter Klaunzer

opa

KAZNA PRED ZVEZDU! Navijači demolirali autobuse, PRETILI SMRĆU vozaču, iz Jang Bojsa kažu: "Ovo je krajnje ŽALOSNO"

Iz Jang Bojsa su na ovu odluku reagovali zvaničnim saopštenjem

Objavljeno: 10:37h

Fudbalski klub Jang Bojs je primio vest o kazni uoči gostovanja Crvenoj zvezdi u 2. kolu grupe E Lige šampiona.

Šampion Švajcarske je u poslednjem kolu tamošnje Superlige slavio 1:0 na gostovanju Grashopersu u Cirihu, ali je taj meč obeležilo i divljanje navijača kluba iz Berna.

"Pred gostovanje Crvenoj zvezdi, Jang Bojs je sa samo 1:0 pobedio domaćine. Ali ono što se desilo van terena i dalje brine vlasti i navijače nekoliko dana kasnije. Pre i posle utakmice, neki od navijača Jang Bojsa koji su putovali počinili su ozbiljno nedolične stvari", navode švajvarski mediji.

Ultrasi iz Berna naneli su ogromnu štetu na autobusima Ciriške transportne kompanije (VBZ) i zapretili smrću vozaču autobusa. Pretili su policiji, napali su ih i gađali predmetima - uključujući zapaljenu baklju.

Čeka se još konačna odluka disciplinskih organa, za sada je poznato da će biti zatvorene tribine Jang Bojsa kada budu domaćini, ali se čekaju i druge kazne. U utorak će se oglasiti Konferencija direktora kantonalne pravde i policije (KKJPD), pa će i ona reagovati na nerede huligana.

Navijači Jang Bojsa
Navijači Jang Bojsafoto: EPA/Kimmo Brandt

Na predstojećem susretu dva kluba u Vankdorfu, 20. januara 2024, biće zatvoren sektor za navijače Berna. Iz Jang Bojsa su na ovu odluku reagovali zvaničnim saopštenjem:

- Uvek se zalažemo za igre u mirnoj atmosferi i distanciramo se u svim oblicima od agresivnog ponašanja, uništavanja i oštećenja imovine. U komunikaciji sa vlastima, razgovarano je o merama i date su preporuke. Ali odgovora nije bilo. Kolektivnom kaznom koja je sada doneta, nekoliko hiljada navijača biće kažnjeno zbog neprihvatljivog ponašanja nekoliko pojedinaca. Smatramo da je ovo krajnje žalosno i ne smatramo da je to delotvorno. Umesto toga, trebalo bi da se usredsredite na identifikaciju počinilaca i njihovo pozivanje na odgovornost.

Trener Jang Bojsa i desni bek Saidi Janko
Trener Jang Bojsa i desni bek Saidi Jankofoto: Starsport

Podsetimo, navijači Jang Bojsa, konkretno grupa "Ostkurve Bern", pred 1. kolo LŠ skrenuli su pažnju saopštenjem u kom su potkačili novokomponovane moćne klubove, ali i Crvenu zvezdu zbog sponozorstva Gazproma.

Utakmica Zvezda - Jang Bojs počinje u 21.00.

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.