ŽESTOKA PROVOKACIJA IZ ŠVAJCARSKE: Fudbaler Jang Bojsa želi da se OSVETI Zvezdi zbog jedne stvari!
Saidi Janko i Mohamed Ali Kamara, Foto: Pius Koller / imago sportfotodienst / Profimedia

liga šampiona

ŽESTOKA PROVOKACIJA IZ ŠVAJCARSKE: Fudbaler Jang Bojsa želi da se OSVETI Zvezdi zbog jedne stvari!

U sredu je na programu novi duel srpskog i švajcarskog šampiona

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 2. kola Lige šampiona dočekaće ekipu Jang Bojsa.

Švajcarski šampion će tako posle četiri godine ponovo gostovati crveno-belima, a u aktuelnom timu Jang Bojsa nekolicina igrača ne pamti po dobrom to gostovanje.

Taj meč na Marakani završen je nerešenim rezultatom 1:1, a on je doneo Zvezdi učešće u Ligi šampiona pošto je u Bernu rezultat bio 2:2.

Saidi Janko, jedan od fudbalera koji je to veče bio u sastavu, najviše pamti tenk na kojem su fudbaleri srpskog velikana slavili trijumf.

On otkriva da je zbog tenka, koji je blokirao prolaz ka ulici, autobus sa ekipom Jang Bojsa sat vremena kasnije krenuo ka hotelu u kojem je noćila švajcarska ekipa.

Fudbaleri Jang Bojsa
Fudbaleri Jang Bojsafoto: Manuel Winterberger / imago sportfotodienst / Profimedia

- Izveli su tenk na ulicu. Morali smo sat vremena da sedimo u autobusu dok smo čekali da oni odu, i to nakon što smo eliminisani iz Lige šampiona. Svi smo samo želeli da što pre odemo odatle. Zbog toga što su nam tada priredili, još jače želimo da ih pobedimo - poručio je Janko.

Kapiten tima Fabijan Lustenberger spušta loptu u odnosu na njegovog mlađeg saigrača.

- Želja za nekom osvetom više ne postoji, jer je prošlo nekoliko godina, a i zato što smo to veče prespavali u Beogradu pa nismo ni žurili. Morali smo samo malo duže da sačekamo u autobusu. Pre svega, te večeri sam bio jako razočaran što nismo ušli u Ligu šampiona. Sada se borimo za treće mesto u grupi, i to je najbitnije. Ne obaziremo se na to šta desilo pre četiri godine.

Švajcarski mediji su dodali da je pored tenka to veče u Beogradu bilo i drugih provokacija.

Naveli su primer izveštača svog klupskog radija koga su, prema njegovim rečima, konstantno gađali u novinarskoj loži gde su, pored novinara, bili i navijači.

Takođe, predsedniku Jang Bojsa Hanspeteru Kinbergeru zasmetalo je nepoštovanje UEFA protokola od strance crveno-belih.

- Mi, zvaničnici kluba, smo morali da idemo preko terena do naših mesta. To, zapravo, i nije bio problem. ali, razmišljate: ovo nije istina! UEFA je obično dobro organizovana da stvari koje nisu precizirane protokolom ne mogu dogoditi. Tamo je sve bilo drugačije. To su stvari preko kojih se ne sme olako prelaziti.

U tekstu autor podseća da tenk i dalje krasi plato ispred Zvezdinog stadiona i da se oko njega mogu videti ispisani slogani posvećeni borbi za Kosovo.

- Srbija je politički podržana od Rusije čija je gasna kompanija glavni sponzor Crvene zvezde - piše u tekstu koji otprilike i najavljuje sve ono što igrače i navijače Jang Bojsa čeka u sredu uveče u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.