RAKA ĐUROVIĆ ZA ESPRESO KOMENTARISAO SUKOBE UOČI DERBIJA: Ako uspeju da zamene sudiju, ceo FSS treba da dâ OSTAVKE!
Raka Đurović, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

zaprepašćen

RAKA ĐUROVIĆ ZA ESPRESO KOMENTARISAO SUKOBE UOČI DERBIJA: Ako uspeju da zamene sudiju, ceo FSS treba da dâ OSTAVKE!

Raka Đurović smatra da je suđenje ove sezone tendenciozno

Objavljeno: 07:03h
Veljko Petrović

Tenzije pred 171. prvenstveni večiti derbi su se već osećale u vazduhu, a ono što je bilo zagarantovano je da će se o suđenju pričati i pre i posle utakmice.

Fudbalski savez Srbije je odredio da duel Partizana i Crvene zvezde u Humskoj u sredu od 19.00 u okviru svog 9. kola Superlige Srbije sudi internacionalac Srđan Jovanović.

Ali, pitanje da li će zaista biti tako. Crvena zvezda je brzo zapretila da neće ni igrati ako Jovanović ostane delegiran za arbitra večitog derbija.

Srđan Jovanović, Srđan Jovanović fudbalski sudija, Milan Rodić, Saša Zdjelar, 167. Večiti derbi
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Ovim povodom, zatražili smo komentar iskusnog Rake Đurovića, bivšeg fudbalskog sudije i eksperta. On smatra da je suđenje ove sezone tendenciozno i još jednom je podsetio na pritiske kojima je sam svojevremeno bio izložen.

- Po zahtevu Partizana 2001. godine u finalu Kupa je pod pritiskom zamenjen sudija, iako se to kosilo sa pravilima i normama. Noć uoči finala Kupa je zamenjen. Klubovi po meni nemaju pravo da ucenjuju Sudijsku komisiju da li će ići na utakmicu zbog sudije. FSS je dužan da uredi odnose sa svim strukturama. Ako se već unapred zna da neko nekome ne odgovara, onda je FSS dužan da izbalansira i šta ko može i treba da traži. Mislim da će sudija ostati i da bi on trebalo da ostane. Ako uspeju da smene sudiju, onda bi ceo FSS trebalo da dâ ostavku - izričit je Raka Đurović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:15

Gužva pred derbi Zemun -OFK

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.