ČLAN ŠAMPIONSKE GENERACIJE PARTIZANA HRABRI PRED DERBI: "Zvezda ima jači tim, ali..."
Saldanja i Severina, Foto: Starsport©

veruje

ČLAN ŠAMPIONSKE GENERACIJE PARTIZANA HRABRI PRED DERBI: "Zvezda ima jači tim, ali..."

Vulićević je sa Partizanom igrao na devet derbija

Objavljeno: 11:12h

Partizan je sezonu u Superligi počeo iznenađujuće dobro, uspeli su da u sedam kola ostvare šest pobeda uz jedan remi.

Ipak, većina tih pobeda je došla golovima u samoj završnici meča i nakon preokreta i jasno je da crno beli nemaju onu sigurnost u igri kao ranije, ali pobeđuju i dolaze do bodova,

Jasno je da takvom igrom ekipa Igora Duljaja neće moći dugo da parira u borbi za titulu ekipi koja je pravila tim za Ligu šampiona kao što je Crvena zvezda.

Partizan na titulu čeka od sezone 2016/2017, a član te šampionske ekipe bio je Miroslav Vulićević. Vulićević je poslednji kapiten Partizana koji je podigao šampionski pehar. - Činjenica je da Partizan prima mnogo golova, ali kad sačuvate mrežu, igrači dobiju još više na samopouzdanju. To je nešto na čemu bi trebalo da radi cela ekipa, a ne samo dva igrača. Mihajlo Ilić je veoma talentovan momak, bio je kod nas u omladincima, dobro ga poznajem, Svetozar Marković je dosta napredovao, ali ne može sve da zavisi od njih. Moraju i ostali da se uključe. Na stručnom štabu je da popravi te stvari, nekada nemate ni sreće, pa primite spektakularan gol - rekao je Vulićević za "Sportski žurnal".

Miroslav Vulićević
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Vulićević je igrao na devet derbija pa vrlo dobro zna šta se od ovog duela može očekivati.

- Zvezda ima jači tim, uložila je mnogo, ali kad govorimo od derbiju, takve stvari su marginalne i ne utiču na rezultat. Partizan igra pred svojim navijačima, imaće podršku i vetar u leđa. Veći motiv od toga ne treba, derbi se igra na inspiraciju, odluče jedan ili dva igrača. Sve je drugačije pred derbi, vazduh je drugačiji, atmosfera. Mogao bih da pričam do sutra.

"Večiti derbi", 171. po redu, igra se u sredu od 19 časova na stadionu Partizana.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.