FEDERER IZNENADIO SVE: "Voleo bih da vidim Novaka ponovo!"
Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: EPA/ Andy Rain

lejver kup

FEDERER IZNENADIO SVE: "Voleo bih da vidim Novaka ponovo!"

Švajcarski teniser izneo je želje za naredni turnir

Objavljeno: 09:49h

Rodžer Federer je jedan od vlasnika Lejver kupa, a nakon ovogodišnjeg izdanja u kom je tim Evrope ubedljivo poražen od Tima sveta istakao je da bi sledeće godine voleo da ponovo vidi Novaka na njemu.

Bez Đokovića i još nekih vrhunskih asova, tim koji predvodi Bjorn Borg nije imao šanse protiv Tima sveta koji je slavio sa ubedljivih 13:2 u Vankuveru.

- Uništili su tim Evrope. Tim sveta je igrao fantastično, zaista su imali energiju. Svi su doneli poen, bili su jači u dublu. Potpuno su zaslužili pobedu - rekao je Federer i dodao:

- Sjajno je bilo ponovo se vratiti u tenisku porodicu, prvi put doživeti Lejver kup iz potpuno drugačijeg ugla. Ovde sam se trudio da gledam svaki meč i bilo je fantastično. Razgovarali smo o volejima i dublovima i kako je to bilo šezdesetih i sedamdesetih. Borg i Mekinro su rekli kako je Rod Lejver bio njihov heroj, igrao je dosta pre mog vremena, ali znam šta predstavlja u tenisu.

Naredno izdanje na programu je u Berlinu 2024. godine.

- Možemo da pričamo nemački, veoma se radujem Berlinu, gradu koji ne poznajem baš dobro. Jedva čekam da odem tamo. Mislim da je sjajno vratiti tenis u Nemačku. Mislim da ćemo imati mnogo bolju energiju kao tim Evrope.

Na kraju, Rodžer je upitan i koga bi voleo da vidi u timu Evropa sledeće godine.

- Voleo bih da vidim Novaka ponovo, Alkarasa i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za nemačko tržište. Nekog kao što je Rune. Danil Medvedev bi bio sjajan. Volim da gledam Andreja Rubljova - zaključio je Rodžer.

Podsetimo, Novak je na Lejver kupu nastupio 2018. i 2022. godine.

Bonus video:

00:22

Gol i slavlje Ferencvaroša

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.