LEGENDA ŠOKIRANA DEMOLIRANJEM STADIONA U HOLANDIJI: "Treba da ukinemo profesionalni fudbal!"
Marko Van Basten, Foto: EPA/Mateo Bazzi

šokantno ponašanje

LEGENDA ŠOKIRANA DEMOLIRANJEM STADIONA U HOLANDIJI: "Treba da ukinemo profesionalni fudbal!"

Navijači Ajaksa su demolirali stadion nakon što je meč prekinut

Objavljeno: 11:47h

Legendarni fudbaler,Marko van Basten, šokiran je dešavanjima na derbiju holandskog prvenstva.

Utakmica između Ajaksa i Fejnorda u Amsterdamu prekinuta je zbog nereda domaćih navijača koji su, nezadovoljni igrom svog tima i rezultatom utakmice, započeli velike nerede.

Pri rezultatu 3:0 za Fejnord, u 55. minutu, meč je prekinut, a zatim je usledio veliki haos, navijači su krenuli da uništavaju stadion kluba za koji navijaju, a ispred stadiona viđen je okršaj sa policijom.

Zbog svega što se desilo, oglasio se Van Basten, jedan od najboljih holandskih i svetskih fudbalera svih vremena.

- Da li imam rešenje za ovo što se dešava? Ne, nemam. Najbolja stvar koju nadležni mogu da učine jeste da ukinu profesionalni fudbal na određeno vreme. Jednostavno treba da prestanemo sa utakmicama! Ovo se ponavlja, videli smo organizovanu akciju navijača. Ljudi su to uradili namerno, imali su cilj da prekinu utakmicu i to su uradili - rekao je nekadašnji fudbaler Ajaksa i Milana i dodao:

- Ako ne umemo adekvatno da se ponašamo na stadionima, ne treba ni da igramo fudbal. A očigledno da ne umemo. Prazni stadioni? Ne, mislim da to nije rešenje. Videli smo da to nema veze s fudbalom tokom korone.

U pomoć je Van Basten pozvao i političare.

- Oni bi trebalo da detektuju problem i da ga reše ako smatramo da nam je fudbal i dalje važan. Ovo više nema nikakvog smisla, zar ne? Potpuno ludilo.

Utakmica u nedelju nije nastavljena, a još uvek nije poznato kako će sve da se završi.

- Mislim da ne treba da se igra dalje, ovo treba da se završi sa 3:0 za Fejnord, iako će navijači Fejnorda reći kako su mogli da postignu još koji gol, kako nije fer. I to je u redu, neka bude 5:0 za njih službeno - zaključio je legendarni fudbaler.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.