EPSKA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA, KAKO SMO OVO DOZVOLILI: Srbija gleda u leđa Farskim Ostrvima, Andori i Albaniji!
FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

sramota

EPSKA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA, KAKO SMO OVO DOZVOLILI: Srbija gleda u leđa Farskim Ostrvima, Andori i Albaniji!

Da li će se Srbija konsolidovati ili će nastaviti da propada

Objavljeno: 13:54h

Posle nekoliko odličnih sezona Crvene zvezde i Partizana u Evropi. Srbija se izborila za pet predstavnika u Evropi uz čak direktan plasman šampiona države u grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, takav epilog nam je došao glave i sada naša liga polako propada na rang listi. Ove sezone smo skupili ukupno samo jedan bod -Crvena zvezda je plasmanom u Ligu šampiona obezbedila 0.8 bodova, a Partizan 0.2 pobedom protiv Sabaha, dok Vojvodina, Čukarički i TSC nisu osvojili ni jedan bod!

Klubovi iz Srbije su odigrali ukupno 13 mečeva u Evropi ove sezone, a zabeležili su samo jednu pobedu, te nam je koeficijent bolji samo od nekoliko država - Estonije (0.125), Gibraltara (0.167), San Marina (0.333), Lihtenštajna (0.5) i Velsa (0.625).

Superliga Srbije
foto: PRINTSCREEN / SWISSFOOTBALLDATA.COM

Koliko je ovo stanje loše? Da vam slikovito objasnimo... Ispred Srbije našle su se i fudbalske "velesile" poput Malte (1.5), Andore (1.667), Moldavije (1.75) i Farskih Ostrva (2), ali i apsolutno sve države regiona - Crna Gora (1.333), Severna Makedonija (1.5), Bosna i Hercegovina (2), Albanija (2.125), Bugarska (2.375), Mađarska (2.75), Slovenija (2.875), Rumunija (3.25), Hrvatska (3.375), pa čak i nepriznata tvorevina tzv. Kosovo (2.25).

Superliga Srbije
foto: PRINTSCREEN / SWISSFOOTBALLDATA.COM

Sledeće sezone nam je ponovo obezbeđeno pet timova, ali bez direktnog učesnika u Ligi šampiona, a šta će biti nako toga, ostaje da vidimo.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.