KAKVA BRUKA, BIVŠI SELEKTOR SRBIJE NA STUBU SRAMA: Podsmevao se klubu iz BiH, a onda su mu oni zapušili usta!
Zrnjiski Mostar, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

jezik brži od pameti

KAKVA BRUKA, BIVŠI SELEKTOR SRBIJE NA STUBU SRAMA: Podsmevao se klubu iz BiH, a onda su mu oni zapušili usta!

AZ Alkmar je imao prednost od tri gola na poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se spasu poraza

Objavljeno: 09:46h

Fudbaleri Zrinjskog režirali su jedan od najvećih preokreta u novijoj istoriji savladavši AZ Alkmar rezultatom 4:3 (0:3).

Oni su tako ispisali istoriju Lige konferencija, pošto su prvi tim u istoriji Bosne i Hercegovine koji učestvuje u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja, a već u prvom meču su došli do trijumfa - i to kakvog!

Nakon užasnog prvog poluvremena kada su Van Brederode, Mijnans i De Vit doveli Holanđane u prednost od tri gola, malo ko je davao šanse ekipi iz Mostara da ima ikakve šanse da se vrati u meč.

Jedan od njih bio je i bivši selektor Srbije, Dik Advokat koji je u jednoj emisiji gostovao i na poluvremenu meča je dao komentar koji je danas jedna od glavnih fudbalskih tema, jer je u potpunosti podbacio.

Dik Advokat
foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

- Neshvatljivo je da se takvim timovima dozvoljava da igraju u evropskom fudbalu - kazao je Dik Advokat, a verovatno je do kraja emisije promenio sve boje pošto je Zrinjski zaslužio da mu se izvini zbog ovakve uvrede.

U nastavku meča Kožulj je postigao dva gola, dok su Hrvanović i Ćorluka pogađali po još jednom i tako doneli neverovatan preokret Mostarcima koji su domaćem prvenstvu ušli u lošu seriju, poljuljani tesnom eliminacijom od LASK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zrinjski je počeo od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona kada je izbacio jermenskog prvaka Urartu, potom je ispao protiv Slovana iz Slovačke, pa pobedio Breidablik sa Farskih Ostrva za plej-of Lige Evrope. Ipak, čini se da na kraju i nije toliko ispalo loše po njih što su završili u Konferencijskoj ligi koja je verovatno više po njihovoj meri, pa ćemo videti šta još mogu da urade u grupi sa Legijom i Aston Vilom.

Bonus video:

00:29

Atmosfera na meču Ferencvaroš - Čukarički

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.