"MNOGO JE PIO, NIJE SPAVAO U TRENING KAMPU": Otkriveno zašto Radonjić nikada nije dobio šansu - "bizaran je"
Nemanja Radonjić, Foto: EPA/Massimo Pica

au

"MNOGO JE PIO, NIJE SPAVAO U TRENING KAMPU": Otkriveno zašto Radonjić nikada nije dobio šansu - "bizaran je"

Samo je Hrvat uspeo da primiri Radonjićev temperament

Objavljeno: 18:42h

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić je konačno "proigrao" fudbal u dresu Torina, a mnogi su očekivali mnogo više od brzonogog ofanzivca.

Radonjić je na početku karijere imao veliku šansu da se dokaže u dresu Rome, ali je nije iskoristio.

Usledio je povratak u Srbiju, a potom je iz Crvene zvezde krčio put kao Francuskoj, da bi usledio povratak u italijanski fudbal.

Nekadašnji sportski direktor Rome Valter Sabatini prisetio se kako je izgledala epizoda Radonjića u italijanskoj prestonici.

Valter Sabatini
Valter Sabatinifoto: EPA/Simone Arveda

- Doveo sam ga kao dete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marseju za 12.000.000 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo - rekao je Sabatini.

Odao je počast Ivanu Juriću, treneru Torina, zbog načina na koji je uklopio Radonjića u tim. Ovaj mu uzvraća na sjajan način, sa tri gola u prva četiri meča Serije A.

Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjićfoto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline - zaključio je Sabatini.

Bonus video:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.