HEROJ ČUKARIČKOG NAJAVLJUJE: "Protiv Ferencvaroša teško kao i protiv Zvezde!"
Sandej Adentunđi, Foto: Starsport©

samopouzdanje

HEROJ ČUKARIČKOG NAJAVLJUJE: "Protiv Ferencvaroša teško kao i protiv Zvezde!"

Čukarički u četvrtak gostuje Ferencvarošu

Objavljeno:

Fudbaleri Čukaričkog su napravili ogroman poduhvar za vikend i savladali Crvenu zvezdu razultatom 2:1.

Ipak, na Banovom brdu nema vremena za slavlje pošto ih već u četvrtak očekuje istorijski prvi meč u grupnim fazama evropskih takmičenja protiv Ferencvaroša.

Heroj pobede protiv Zvezde bio je Sandej Adentunđi koji je istakao da ovo nije nabolje što navijači mogu da očekuju od Čukaričkog.

- Definitivno. Svaka naredna utakmica je prilika da dodatno napredujemo i kao ekipa, i svaki od nas pojedinačno. Potreban nam je kontinuitet, ovo je bila samo jedna utakmica.

Mogao je vrlo lako Adetunđi i da završi u nekom drugom evropskom klubu, ali ga je put naveo u Čuku.

- Bilo je priča o odlasku u neki od velikih evropskih klubova, ali je ispalo drugačije. To je fudbal, nikad nije kasno... I sada sam u vrlo dobrom klubu, igre u Čukaričkom mogle bi da budu odlična preporuka za nastavak karijere – kazao je Adetunđi, koji je potom nastavio:

- Iskreno, već sada vidim da je ovo bio odličan izbor za mene. Sve je u najboljem redu, ovde svako radi svoj posao sa osmehom i to je prvo što sam primetio. Svi se trude da mi pomognu, svi su kao porodica i to je ono što ovaj klub čini jakim i van terena. Osećam se kao da sam već najmanje dve godine ovde.

Pored Adetunđija, u Super ligi Srbije je još deset Nigerijaca.

- Nisam znao tačan broj. Evo, baš pre utakmice protiv Crvene zvezde sam razgovarao sa sunarodnikom Piterom Olajinkom. Znam ga još iz perioda kad je bio u Češkoj. Rekao mi je lepe stvari o Srbiji, poželeo dobrodošlicu i kazao mi da uživam ovde.

Sledeći meč će za Čukarički biti istorijski, prvi u grupnoj fazi Lige konferencije, u četvrtak od 18.45 časova u Budimpešti rival će biti mađarski Ferencvaroš.

- Svaka utakmica za nas mora da bude jednako važna, bez obzira protiv kog rivala igramo. Znamo da će protiv Ferencvaroša biti izuzetno teško, verovatno kao i protiv Crvene zvezde. Znamo da nas opet čeka pun stadion, ovoga puta gostujući, da će njihovi navijači napraviti lepu atmosferu, ali smo spremni za to i u takvom ambijentu ćemo uživati. Ne idemo na žurku, već idemo u Budimpeštu da pokažemo ono najbolje što Čukarički može.

Bonus video:

00:17

Ovacije za Nemanju Vidića u Ljubljani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.