BAHAR ZADIVIO GVARDIOLU: "Zvezda je agresivna i brza u napadu!" ŽALI SE NA SASTAV: "To nam je što nam je..."
Pep Gvardiola, Foto: EPA/Adam Vaughan

OKRNJEN MU TIM, MUKICA

BAHAR ZADIVIO GVARDIOLU: "Zvezda je agresivna i brza u napadu!" ŽALI SE NA SASTAV: "To nam je što nam je..."

Zvezda je prvi korak i tražićemo da upišemo tri boda, isto kao i naš rival - počeo je Pep Gvardiola

Objavljeno: 07:49h

Menadžer Mančester Sitija, Pep Gvardiola, održao je konferenciju za medije uoči duela sa Crvenom zvezdom u 1. kolu grupne faze Lige šampiona.

"Građani" brane titulu osvojenu prošle sezone, a Gvardiola očekuje težak posao od starta i meča sa crveno-belima.

Svaka sezone je cilj da osvojimo trofej. Ništa se nije promenilo, iako smo osvojili prošle. Sve zavisi od nas, u kakvom ćemo biti stanju. Zvezda je prvi korak i tražićemo da upišemo tri boda, isto kao i naš rival. Potom da se plasiramo u osminu finala, četvrtfinale, sve do trofeja – rekao je Gvardiola. – Uprava će možda biti, ali igrači neće biti relaksirani, samo jednom smo osvojili. U Ligi šampiona ništa specijalno nismo uradili, to je samo jedan pehar. Sada će biti lakše, uvek je teže prvi put osvojiti i tako pisati istoriju kluba. Idemo da pobedimo, Zvezda je agresivna i brza u napadu – pohvalio je Španac srpskog predstavnika u eliti.

Pep Gvardiola
foto: EPA-EFE/Daniel Hambury

Već je najavio da neće moći da računa na Kevina De Brajnea i Džona Stonsa dok su pod znakom pitanja Džek Griliš i Mateo Kovačić.

Bolje su, nisu spremni za Zvezdu, ali biće za sledeće utakmice. Nemamo pun roster, ali to nam je što nam je. Mnogima se to dešava i moramo da prihvatimo.

Upitan je da prokomentariše trenera Crvene zvezde Baraka Bahara. – VIdeo sam da je vodio Makabi Haifu, vodio je dobro tim protiv Benfike, Juventusa i PSŽ-a. Impresioniran sam koliko je hrabar bio, iako je ispred sebe imao Mbapea, Nejmara i druge zvezde.

FK Crvena zvezda, Barak Bahar
foto: Starsport©

Sećanje na Crvenu zvezdu mu je čuveni gol Dijega Armanda Maradone u dresu Barselone, njegovog matičnog kluba.

- Sećam se kada sam bio mali da je Maradona postigao sjajan gol – prisestio se Gvardiola, pokazujući rukom na čuveni lob.

- Igrali smo dobro. Uvek je dobro igrati u Beogradu. Sećam se... Hrvatska, Srbja, Crna Gora, uvek imaju jak mentalitet i takmičenje. Imaju Đokovića, pravi su takmičari. Od malena, kao deca, imaju uvek nešto posebno.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.