GOLČINA OD KOJE JE ENGLESKA ZANEMELA: Evo kad je Zvezda POSLEDNJI PUT zatresla mrežu nekog britanskog kluba (VIDEO)
Milenko Aćimović na utakmici Crvene zvezde, Foto: EPA/Srđan Suki

pogodak za nezaborav

GOLČINA OD KOJE JE ENGLESKA ZANEMELA: Evo kad je Zvezda POSLEDNJI PUT zatresla mrežu nekog britanskog kluba (VIDEO)

Pamtim spektakl koji su naši navijači uspeli da naprave tamo. To se nikada ne zaboravlja - rekao je strelac pogotka bio je Milenko Aćimović

Objavljeno:

Svi navijači Crvene zvezde sa velikim nestrpljenjem očekuju početak Lige šampiona i meč protiv Mančester Sitija.

Zvezda je u svojoj dugoj istoriji imala vodila velike bitke sa engleskim klubovima, a jedna od njih bila je protiv Lestera 2000. godine.

Poslednji gol na tlu Ujedinjenog Kraljevstva Crvena zvezda je postigla 14. septembra 2000. godine protiv Lestera u okviru prvog kola UEFA Kupa.

Tada je precizan bio Milenko Aćimović već u prvom minutu, što je bilo dovoljno za veliki remi (1:1). Kasnije je Crvena zvezda u Beču potvrdila plasman dalje.

Aćimović je jednom prilikom govorio baš o ovom golu i tada je istakao kako mu je to bila najdraža uspomena dok je igrao za Crvenu zvezdu. - Moja najdraža uspomena je gol koji sam dao Lester sitiju 2000. godine, sa 30 metara. Utakmica je bila baš teška. Oni su bili favoriti, dolazili su iz Engleske, a mi smo bili baš autsajderi, ali smo uspeli da damo gol i da odigramo 1:1 na strani. Onda smo revanš igrali u Beču, jer nas nisu pustili da igramo na 'Marakani'. Pamtim spektakl koji su naši navijači uspeli da naprave tamo. To se nikada ne zaboravlja. Mislili smo svi da će biti poluprazan stadion, ali već je na zagrevanju sve bilo krcato. Dobili smo ih 3:1 i to je bio stvarno neki osećaj ponosa svih nas, igrača i navijača Zvezde po celom svetu.

Milenko Aćimović je tokom svoje karijere za Crvenu zvezdu odigrao 102 utakmice i postigao 34 gola.

BONUS VIDEO:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.