GVARDIOLA U PROBLEMU PRED ZVEZDU: "Žao mi je, ne smemo da rizikujemo..."
Pep Gvardiola je zabrinut zbog povreda svojih igrača, Foto: EPA-EFE/Daniel Hambury

primoran

GVARDIOLA U PROBLEMU PRED ZVEZDU: "Žao mi je, ne smemo da rizikujemo..."

Besan je Gvardiola na pregust raspored takmičenja i što reprezentacije igraju svaki čas umesto odjednom, na kvalifikacionom turniru

Objavljeno:

Da li je Crvena zvezda imala preveliki fokus na Ligi šampiona pa je to doprinelo porazu od Čukaričkog u Superligi Srbije, izabranici Baraka Bahara će morati do pokažu u nastavku prvenstva, a sada ih očekuje dugo priželjkivani nastup u elitnom evropskom takmičenju.

Zvezda u utorak od 21.00 gostuje Mančester Sitiju na stadioniu "Itihad", a menadžer aktuelnog prvaka Engleske i Evrope, Pep Gvardiola, u analizi trijumfa na gostovanju Vest Hemu (3:1) je najavio kombinovani tim za start grupne faze LŠ.

- Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmica. Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima 'drugog tima' jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brajne i Džon Stons su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava. Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Crvenu zvezdu, videćemo još, korak po korak.

Besan je Španac na pregust raspored takmičenja i što reprezentacije igraju svaki čas umesto odjednom, na kvalifikacionom turniru - kako je odavno predlagao legendarni Arsen Venger.

- Pogledajte Alvaresa iz Vest Hema, 15 ili 20 minuta posle poluvremena, on je bio van igre. Zašto? Došao je iz Južne Amerike, u džet legu je – 12, 15 sati, došao je ovde, igrao protiv Sitija. Ne ponašamo se na dobar način prema igračima. Toliko smo odgovorni za to kako se ophodimo prema igračima.

Pep Gvardiola
foto: EPA/Adam Vaughan

Ipak, Pep je istakao jednog koji se odlično nosi s velikim brojem minuta na terenu - beka Kajla Vokera.

- Rekao bih da nisam iznenađen njegovim fizičkim stanjem, radio sam sa njim sedam godina. Ali moram da priznam da kada je stabilan i srećan, ima ovu sposobnost. Njegovi mama i tata su mu dali genetiku kakvu nama ostalima roditelji nisu uspeli.

Bonus video:

00:17

Ovacije za Nemanju Vidića u Ljubljani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.