ŽARKO LAZETIĆ BRUTALNO ODGOVORIO ZVEZDI: "Niti sam tražio niti želim da se utakmice odlažu!"
Žarko Lazetić i Zvezdan Terzić, ilustracija, Foto: Starsport©

OŠTRE REČI

ŽARKO LAZETIĆ BRUTALNO ODGOVORIO ZVEZDI: "Niti sam tražio niti želim da se utakmice odlažu!"

TSC je bio u sličnoj situaciji između dva okršaja sa Bragom, ali tada nije bio pomeran termin meča sa Radničkim iz Kragujevca

Objavljeno: 16:22h

U četvrtak uveče TSC će debitovati u Ligi Evrope susretom sa Vest Hemom u Londonu. Topolčani u Englesku idu s prvog mesta Superlige, ali po povratku neće igrati derbi sa Crvenom zvezdom u Beogradu, već im predstoji vikend pauze.

Pretpostavljalo se da su se klubovi tako dogovorili zbog obostranog učešća na međunarodnoj sceni, međutim, Žarko Lazetić otkriva da nije bio za pomeranje utakmice koja je prvobitno planirana za nedelju, 24. septembar.

- Ja sam protivnik odlaganja utakmica. Niti sam tražio da se odloži utakmica, niti želim da se utakmice odlažu. Koliko nam odgovara ili ne odgovara, to je hipotetički. Znam da postoje pravila, termini utakmica i da se to promenilo. Da li nama odgovara što ćemo igrati sa Zvezdom u nekom terminu Kupa? Za koliko vremena? Ja to ne želim... Mislim da nije prema svim protivnicima korektno - navodi Lazetić.

Žarko Lazetić
foto: Starsport©

Nakon vikenda tokom kog će biti odigrano osmo kolo Superlige Srbije već u sredu i četvrtak sledi nova serija utakmica domaćeg prvenstva. U centru pažnje će biti 171. večiti derbi na stadionu Paratizana, što je bio dodatan povod za Crvenu zvezdu da nakon gostovanja kod evropskog prvaka Mančester Sitija traži odlaganje susreta sa TSC-om.

Podseća Lazetić da je njegova ekipa bila u sličnoj situaciji između dva okršaja sa Bragom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali da tada nije pomeran termin utakmice sa Radničkim 1923.

- Ja nisam želeo da odlažem ni Radnički Kragujevac kada smo imali pravo, između dve Brage i zbog toga smo protiv Brage u drugoj utakmici izgledali kako smo izgledali, jer je bilo malo razmaka. Ali, takva su pravila svuda u Evropi. Svi imaju utakmice na tri dana, mi smo sada u tome, spremali smo se za to. Spremao sam igrače na to da igraju na tri, četiri dana. Imamo roster da to igramo. Možda bi primili pet golova i u petak uveče došli iz Londona, hipotetički, nama odlaganje možda i odgovara, ali ja to nisam želeo, niti TSC - naglasio je strateg tima iz Bačke Topole.

BONUS VIDEO:

00:21

Piksi otkrio trofej Svetskog kupa

(Espreso/Mocart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.