REKORDER SRBIJE SLAVI ROĐENDAN! Sećate li se Mitrovog prvog gola u dresu reprezentacije - NIJE MOGLO BOLJE! (VIDEO)
Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©

MAJSTOR

REKORDER SRBIJE SLAVI ROĐENDAN! Sećate li se Mitrovog prvog gola u dresu reprezentacije - NIJE MOGLO BOLJE! (VIDEO)

Podsetimo se početka reprezentativne karijere sjajnog golgetera

Objavljeno: 15:34h

Srpski golgeter Aleksandar Mitrović danas slavi 29. rođendan!

Rekorder reprezentacije Srbije je rođen u Smederevu, 16. septembra 1994.

Trenutno nastupa za saudijski klub Al Hilal, nakon što je postao legenda u engleskom Fulamu.

Bio je član omladinske škole Partizana. Seniorsku karijeru je započeo u Teleoptiku 2011, a potpisao je profesionalni ugovor s Partizanom godinu dana kasnije i u svojoj prvoj sezoni sa crno-belima osvojio je Superligu Srbije.

U transferu vrednom pet miliona evra, Mitrović je prešao u belgijski Anderleht u kome je proveo dve sezone pritom postigavši ukupno 44 gola na 90 utakmica u svim takmičenjima.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: EPA/NEIL HALL

U prvoj sezoni je s klubom bio prvak Belgije, a u drugoj sezoni je bio najbolji strelac istog. Godine 2015. Mitrović je za oko 15 miliona evra prešao u engleski Njukasl junajted.

Tri godine kasnije poslat je na pozajmicu u Fulam, a ubrzo je i zvanično postao igrač kluba sa Krejven kotidža nakon što je pomogao klubu da obezbedi promociju u Premijer ligu. Sa Fulamom je bio prvak Čempionšipa u sezoni 2021/22, a na kraju minule sezone je prešao u Saudijsku Arabiju gde se već nametnuo kao ključni igrač.

Mitrović je bio jedan od igrača mlade reprezentacije Srbije koja je bila pobednik Evropskog prvenstva do 19 godina 2013, a i izglasan je za najboljeg igrača prvenstva.

Iste te godine, odigrao je prvu utakmicu za seniorsku selekciju Srbije. Od tada je za Orlove odigrao više od 60 utakmica. Bio je deo sastava Srbije na Mundijalima 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru. Sa postignuta 55 golova, Mitrović je najbolji strelac reprezentacije Srbije svih vremena.

Prvi gol za seniosrku reprezentaciju je postigao u karakteričnom stilu - glavom, a to se desilo 2014. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Hrvatske, a ostalo je istorija...

Bonus video:

00:27

Aleksandar Mitrović na večitom derbiju u Štark Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.