Nemci oslobodili osumnjičenog za bombaški napad u Dortmundu!
Foto: AP

Nisu našli dokaze

Nemci oslobodili osumnjičenog za bombaški napad u Dortmundu!

Abdul baset A. se navodno pridružio Islamskoj državi u Iraku krajem 2014. i vodio jedinicu od oko 10 boraca koja se bavila kidnapovanjima, iznudom i ubistvima, navodi se u saopštenju tužilaštva
Objavljeno:

Podsećamo da su u blizini mesta eksplozije pronađena čak tri pisma koja povezuju ovaj napad sa aktivnostima Islamske države i u kojima se navodi da su islamisti odgovorni za eksplozije.

foto: Fonet

Nemačko Javno tužilaštvo je zato krenulo sa istragom u tom pravcu, a tragovi su ukazivali na dvojicu osumnjičenih za koje se verovalo da pripadaju džihadistima od kojih je jedan uhapšen u sredu.

Ipak, sada se ispostavilo da nema dokaza da je Abdul baset A. umešan na bilo koji način u ovaj napad. On se navodno pridružio Islamskoj državi u Iraku krajem 2014. i vodio jedinicu od oko 10 boraca koja se bavila kidnapovanjima, iznudom i ubistvima, navodi se u saopštenju tužilaštva.

foto: Reuters

Agencija prenosi da je on navodno u Tursku putovao u martu 2015. Tužilaštvo je ranije saopštilo da je on ostao u kontaktu sa članovima ID nakon što je stigao u Nemačku početkom 2016.

BONUS VIDEO: Marko Simonović izjava posle druge pobede nad Cedevitom

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.