ŠPANIJA OTPUSTILA SELEKTORA SA KOJIM JE OSVOJILA SVETSKO PRVENSTVO: Ovo je razlog!
Luis Rubijalesu, Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

neobična odluka

ŠPANIJA OTPUSTILA SELEKTORA SA KOJIM JE OSVOJILA SVETSKO PRVENSTVO: Ovo je razlog!

Glave mu došla podrška prvom čoveku FS Španije

Objavljeno:

Fudbalski savez Španije saopštio je da je raskinuo saradnju sa selektorom Horhe Vildom pod čijom je komandom ekipa nedavno osvojilaSvetsko prvenstvo.

Vildu je posla koštalo to što je sve vreme "držao stranu" doskorašnjem prvom čoveku španskog fudbala Luisu Rubijalesu posle njegovog ispada na dodeli medalja.

Podsetimo, Rubijales je, ponesen emocijama, poljubio u usta fudbalerku Đeni Hermoso pred čitavim auditorijom i izazvao buru kakva dugo nije viđena na najvišem niovu španske fudbalske orgnaizacije. I generalno, među navijačima.

Veliki deo javnosti se pobunio, reagovalo je Ministarstvo sporta Španije, reagovala je i FIFA, da bi na kraju Rubijales, pritisnut sa svih strana, morao da istupi sa funkcije predsednika. Suspendovan je i dozvoljeno mu je da se kandiduje tek na narednim izborima.

Njegov zamenik Pedro Roča, koji je i "potegao" pitanje smene selektora Vilde, danas je predsedavao sednicom na kojoj je doneta odluka o razrešenju selektora sa funkcije.

Vilda, koji je uz selektorsku, obavljao i ulogu direktora reprezentacije, razrešen je obe funkcije. On je na mestu seletora ženske reprezentacije Španije bio osam godina.

Bez obzira na veliki uspeh koji je postigao - osvajanej prvog svetskog zlata za španski ženski fudbal - nije mu se istolerisala lojalnost prema Rubijalesu i potezi koje je činio nakon skandala na dodeli medalja.

Kako navode španski mediji, čelnici Saveza na čelu sa Ročom saznali su da je Vilde vršio pritisak na Đeni Hermoso da ne izlazi sa izjavama protiv Rubijalesa u javnost, a zamereno mu je i to što je na nedavnoj Skupštini, odmah posle govora Rubijalesa, vrlo energično aplaudirao sada već bivšem prvom čoveku Saveza.

Bonus video:

00:33

ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.