ZVEZDA RUŠI SVETSKI REKORD REALA? Crveno-beli vezali 114 mečeva bez poraza, evo kad mogu da zbace "Kralja" s trona!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

nestvarno

ZVEZDA RUŠI SVETSKI REKORD REALA? Crveno-beli vezali 114 mečeva bez poraza, evo kad mogu da zbace "Kralja" s trona!

U Superligi Srbije, Partizan je poslednji put slavio kao gost na "Rajku Mitiću"

Objavljeno: 13:44h

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom nad Vojvodinom (5:0) počela novu sezonu i odbranu titule, ali i nastavila neverovatan niz.

Naime, crveno-beli su vezali čak 114 prvenstvenih utakmica na svom stadionu bez poraza! Tako ih samo sedam mečeva deli od rekorda koji je Real Madrid postavio u periodu između 1957. i 1965. kada su "Kraljevi" odigrali 121 utakmicu bez poraza na "Santjago Bernabeuu".

Zvezda je svoju seriju započela 18. aprila 2017. godine kada je savladala upravo Vojvodinu golovima Gelora Kange i Srđana Plavšića. Prethodno je Partizan poslednji put slavio kao gost u prvenstvenom derbiju.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Ako šampion Superlige nastavi u ovom ritmu, svetski rekord Reala bi mogla da obori protiv Mladosti iz Lučana 10. decembra.

U međuvremenu na stadion "Rajko Mitić" će dolaziti: Napredak, Spartak, Novi Pazar, TSC, Radnički Niš, Javor i Radnik.

Računajući utakmice i kod kuće i na strani, Zvezda je bez poraza 62 meča u nizu započetom 27. oktobra 2021. godine (53 pobede i devet remija), ali do rušenja ovog rekorda, klub čeka bar još jedna sezona.

Alfredo di Stefano i Ferenc Puškaš
Alfredo di Stefano i Ferenc Puškašfoto: Profimedia

Svetski rekord drži ASEK iz Obale Slonovače koji je u periodu od 1989. do 1994. godine imao 108 mečeva u prvenstvu bez poraza, dok je kada je reč o Evropi najbolja Steaua. Rumunski velikan je u svom najboljem periodu od 1986. do 1989. godine imao 104 utakmice bez poraza.

- Sve ovo, samo treba da bude dodatni motiv za zvezdaše da kupe svoje "Premijum" sezonske ulaznice i uživaju u bravurama tima Baraka Bahara koji je ekspresno ušao u novu sezonu - poručuju iz Zvezde.

Bonus video:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.