ZADOVOLJAN UPRKOS PORAZU: "Možemo do pozitivnog rezultata i plasamana u narednu rundu!"
Radoslav Batak, Foto: Starsport©

iskrena izjava

ZADOVOLJAN UPRKOS PORAZU: "Možemo do pozitivnog rezultata i plasamana u narednu rundu!"

Trener Vojvodine iskoristio je priliku da pozove navijače da ispune stadion u Novom Sadu u revanšu koji je na programu 3. avgusta

Objavljeno: 01:48h

Trener Vojvodine Radoslav Batak izrazio je zadovoljstvo uprkos porazu od APOEL-a u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u Nikoziji rezultatom 2:1, ali šef stručnog štaba tima iz Novog Sada veruje da njegov tim može do plasmana u narednu rundu.

- U prvih 20, 25 minuta smo možda previše poštovali protivnika, možda iz razloga što igramo na njihovom terenu, a možda i što poseduju ogromno iskustvo igranja u evropskim takmičenjima. Međutim, kasnije smo pronašli rital i zaista nemam šta da zamerim svojim igračima na igri u drugom poluvremenu. Pri rezultatu 1:1 primili smo gol iz neke nesmotrenosti i nedostatka iskustva. Ali, ono što nas raduje, jeste da budemo igrali kao u drugom poluvremenu, verujemo da možemo do pozitivnog rezultata i plasamana u narednu rundu - rekao je Radoslav Batak.

Trener Voše je svestan da je pred njegovom ekipom težak raspored utakmica.

- Ni kao igrač, ni kao trener, nisam nikad igrao smanjenim intenzitetom i ne znam tako da postupim. Za revanš nam se vraćaju Kajević i Malbašić, a dobili smo i novog napadača, nadamo se da će to biti i zvanično i naravno da će svežiji igrači dobiti šansu i da ćemo biti spremniji. Raspored je težak, ali tako je kako je, hteli smo da pomerimo utakmicu, nije nam se izašlo u susret - rekao je Batak.

Radoslav Batak
foto: Starsport©

Trener Vojvodine osvrnuo se i na detalje koji bi mogli da donesu prevagu u revanšu.

- Na našem stadionu sledi tek drugo poluvreme i moramo da iskoristimo taj prostor između linija i da budemo kvalitetniji u završnici. Večeras smo imali tri situacije iz koje nismo postigli gol, to je mnogo protiv ovakvog protivnika, a uz to smo imali i jednu preko Čumića u prvom poluvremenu. To znači da smo samo polovinu naših pravih šansi iskoristili, imali bismo još dva gola. Kada analiziramo ovaj meč, videćemo šta možemo da uradimo više. Gol iz prekida je nešto što je naša boljka i to hoćemo da popravimo. Navijači su bili i danas uz nas i naravno da će oni biti i naš adut na našem „Karađorđu“ - istakao je Batak.

Za kraj, trener Vojvodine se zahvalio domaćinu na odličnoj atmosferi.

- Imali smo lep doček, bila je prava fudbalska atmosfera. Znamo njihov niz trofeja i veličinu kluba i drago nam je što smo večeras bili rivali - zaključio je Radoslav Batak.

Revanš meč na programu je u četvrtak, 3. avgusta u 20 časova.

BONUS VIDEO:

00:21

Piksi otkrio trofej Svetskog kupa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.