ZAGOLICAO MAŠTU DELIJA: Jović OTVORENO o povratku u Zvezdu!
Luka Jović, Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

crveno-beli

ZAGOLICAO MAŠTU DELIJA: Jović OTVORENO o povratku u Zvezdu!

Luka Jović će sa svojom Fiorentinom 26. jula odigrati prijateljski meč protiv voljene Crvene zvezde na Marakani

Objavljeno: 12:26h

Srpski napadač Luka Jović izneo je svoja očekivanja pred narednu sezonu.

On je u opširnom intervjuu za "Novosti" otkrio i kakav je život u Firenci i koliko vremena mu je trebalo da se privikne na život u Italiji.

- Kada se sumiraju utisci, iz moje perspektive ima više razloga za zadovoljstvo nakon prve sezone provedene u Firenci. Igrali smo dobar i lep fudbal što pokazuju i rezultati. Stigli smo do dva finala, u Kupu Italije i Ligi konferencija. Nažalost, oba smo izgubili, ali pokazali smo da smo na dobrom pravcu i trudićemo se da se već u narednoj sezoni domognemo trofeja. Što se mene lično tiče, nadam se da ću imati više sreće s povredama, odnosno da ih neće biti, te da ću imati priliku da pokažem šta umem - rekao je Jović.

Luka Jović
Luka Jovićfoto: Speed Media / Zuma Press / Profimedia

On je prošle sezone u Fiorentini zajedno igrao sa Aleksom Terzićem i Nikolom Milenkovićem.

- Momci su sjajni. Odmah su ponudili svu pomoć pri dolasku u Italiju, naročito sam blizak sa Blekijem i Terzom, što je i logično, jer nastupamo u istom timu. Družimo se veoma često i mnogo su mi olakšali navikavanje na ovdašnji život. Uz njih, ali i prijatelje iz Srbije koji nas često posećuju, osećam se kao kod kuće. Raduje činjenica da ima dosta naših igrača u Seriji A, koja se vratila u centar evropske fudbalske mape, što su pokazale sjajne prošlosezonske partije i Fiorentine i Rome, i milanskih klubova, ali i Napolija. To je znak da su srpski fudbaleri cenjeni i traženi.

Jović će 26. jula ponovo zaigrati na Marakani, pošto njegova Fiorentina dolazi na prijateljski meč sa Crvenom zvezdom.

- Uzbuđen sam od momenta kada sam saznao da ćemo gostovati klubu u kom sam se afirmisao. Poseban je osećaj istrčati na stadion Crvene zvezde, uprkos činjenici da sada nosim dres Fiorentine, ali zaista se radujem. Nadam se da će publika doći u velikom broju, kao i da će uživati u odličnom fudbalu.

O svom potencijalnom povratku u Zvezdu rekao je sledeće:

Luka Jović dok je nosio dres Crvene zvezde
Luka Jović dok je nosio dres Crvene zvezdefoto: Saša Pavlić Koky

- Svi znaju da sam veliki navijač Crvene zvezde i da je to klub koji mi je prvi pružio šansu da pokažem šta umem. Upravo zbog toga, odnos prema Zvezdi uvek će biti poseban za mene. Ne odbacujem mogućnost da se jednoga dana vratim u klub, ukoliko bude prilike, ali trenutno sam koncentrisan na Fiorentinu i želju da u narednoj sezoni pružim još bolje partije i opravdam poverenje trenera i kluba.

Srbija u septembru nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, a "Orlovi" trenutno dele prvo mesto u grupi sa narednim rivalom, Mađarskom.

- Uveren sam da ćemo izboriti plasman na završno takmičenje. Odlično smo započeli kvalifikacije, jer sedam bodova iz prva tri meča je dobar učinak. Uz to, domaćini smo u nastavku i Mađarskoj, i Bugarskoj i Crnoj Gori. Selektor Dragan Stojković je napravio sjajnu atmosferu i uz stručnost i profesionalizam koje i sam donosi u tim, ali i zahteva od nas, radujemo se svakom novom okupljanju i igranju pod državnim grbom - zaključio je Jović.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.