TSC NA BRAGU: Klub iz Bačke Topole ide preko Portugalaca do plej-ofa za Ligu šampiona!
Fudbaleri TSC-a, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

žreb za lš

TSC NA BRAGU: Klub iz Bačke Topole ide preko Portugalaca do plej-ofa za Ligu šampiona!

Prva utakmice je na programu 8. ili 9. avgusta, dok će se revanš igrati 15. avgusta

Objavljeno: 13:11h

Fudbaleri TSC- a iz Bačke Topole dobili su protivnika u svom prvim učešću u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabranici Žarka Lazetića će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv portugalaske Brage, odlučio je žreb održan u sedištu UEFA u Nionu danas u podne.

Prva utakmice je na programu 8. ili 9. avgusta, dok će se revanš igrati 15. avgusta.

Braga je poznata kao neugodan rival, a iako su u domovini uvek u senci Benfike, Porta i Sportinga, redovan su učesnik UEFA takmičenja.

Domaćoj publici su najpoznatiji iz duela sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope gde je u pet mečeva skor bio polovičan 1-3-1, uvek uz dosta tenzija na terenu i tvrdu, ali i prefriganu igru Portugalaca.

Rikardo Orta, FK Braga
foto: EPA/Vassil Donev

Prošle sezone, Braga je bila treća u Primeiri, a u Evropi je ispala iz grupne faze LE, pa iz 1/16 finala LK od Fjorentine.

Među potencijalnim rivalim kluba iz Bačke Topole koji se nalazio među nenosiocima na ligaškoj stazi kvalifikacija, bili su još Rendžers, PSV i Olimpik Marsej.

Podsetimo, TSC je u najboljoj klupskoj sezoni osvojio drugo mesto u Superligi Srbije i tako izborio kvalifikacije za Ligu šampiona u koje kreće od trećeg kola.

Po pravilima UEFA od ove sezone, klubovi koji ispadnu u ovoj fazi nastaviće takmičenje u nekoj od grupa Lige Evrope, pa je grupna faza zagarantovana fudbalerima TSC-a.

Stadion u Bačkoj Topoli će moći da bude domaćin ranijih faza evropske etape, ali još čeka zeleno svetlo od strane UEFA za grupnu fazu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.