ZVEZDA PREDSTAVILA ČETVRTO POJAČANJE: Njegovo poreklo je KLJUČNO, Delije oduševljene
Stamenić i Mrkela, Foto: FK Crvena zvezda

zvanično!

ZVEZDA PREDSTAVILA ČETVRTO POJAČANJE: Njegovo poreklo je KLJUČNO, Delije oduševljene

Fudbaler srpskih korena spreman na izazove u Ligi šampiona

Objavljeno: 13:20h

FK Crvena zvezda je zvanično prestavila novo pojačanje, a u pitanju je Marko Stamenić koji stiže na "Marakanu" nakon Žana Filipa Krasoa, Omrija Glazera i Edmunda Ada.

Novozelanđanin ima srpski pasoš i zbog toga je jako bitan za crveno-bele.

- Danas predstavljamo još jedno pojačanje za Crvenu zvezdu. Radi se o Marku Stameniću koji je potpisao ugovor još zimus, a pravo da nastupa za Zvezdu ima od ovog leta. Mlad igrač koji dolazi iz Kopenhagena, mlad ali ima dosta iskustva koji je prošle sezone odigrao četiri utakmice u Ligi šampiona, što je za nas. Ono što je veoma važna stvar za nas je što on poseduje srpski pasoš, i da će u domaćem prvenstvu moći da bude bonus igrač - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Potom se obratio i Stamenić.

Stamenić, desno
Stamenić, desnofoto: EPA/Andrew Cornaga

- Srećan sam što sam ovde, ovo je veliki momenat za mene i moju porodicu jer imam srpske korene. Ponosan sam što ću imati priliku da se borim za crveno-bele boje naredne četiri godine, biće to sjajan momenat za mene jer očekujem velike stvari. Svi su mi poželeli toplu dobrodošlicu - izjavio je Stamenić, koji se osvrnuo i na svoje korene:

- Moj otac je rođen i odrastao je u Novom Sadu, gde je devedesetih godina otišao na Novi Zeland. Vodio je 18 godina lep život tamo, preselio se u Evropu, gde je posle došao u Srbiju. Njegov otac ističe da je jako ponosan, želim da naučim mnogo toga u našoj zemlji.

Ističe da je njegova najbolja pozicija u veznom redu ona sa više napadačkih zadataka.

- Vrlo dobro razumem ulogu i jasan mi je svaki zadatak, moram uvek da se stavim na raspolaganje, na svakoj poziciji, bilo to napadač, vezni red ili štoper. Najbolje se osećam na sredini terena i kao više napadački orijentisan igrač. Očekujem da ću napredovati iz godine u godinu, videćemo gde će me to odvesti - poručio je on.

Ko god bude protivnik u Ligi šampiona, cilj je pobeda. - Nisam posebno razmišljao protiv koga ćemo igrati, Zvezda je veliki klub, kao ekipa gledamo samo sebe I svoje ciljeve u Ligi šampiona. Svaki meč ćemo ići na pobedu, svakako je plus ako se sastanemo sa nekim od najvećih. Uzbuđen sam pred nastup u eliti - zaključio je Stamenić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.