TERZIĆ O BORJANU, BAHARU, SUPERLIGI: Prihodovaćemo 55 MILIONA evra, NIKO ne može da nam parira! (VIDEO)
Zvezdan Terzić i Barak Bahar, Foto: Starsport©

nema ravnih

TERZIĆ O BORJANU, BAHARU, SUPERLIGI: Prihodovaćemo 55 MILIONA evra, NIKO ne može da nam parira! (VIDEO)

"Posle dužeg perioda postanete nerealni i neke igrače subjektivno i emotivno sagledavate"

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se danas u Beogradu na početku priprema za novu sezonu u kojoj će predvođeni novim trenerom Barakom Baharom braniti duplu krunu i igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da taj klub uvek ima najviše ambicije i da nikada ranije i uspešnije nije završio prelazni rok, kako bi novi trener imao sve igrače na okupu tokom priprema za novu sezonu i učešće u Ligi šampiona.

- Kao i svake godine svesni smo obaveze da moramo da zadovoljimo velike ambicije kluba kao što je Crvena zvezda. Ciljevi su osvajanje nove šampionske titule, što više pobeda i da ostavimo što bolji utisak u Ligi šampiona. Danas je devet godina otkako sam u klubu i u nekim ranijim periodima na današnji dan smo očekivali žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a danas smo fokusirani na 19. septembar i prvu utakmicu u tom takmičenju - rekao je Terzić novinarima.

Zvezdan Terzić
foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

Upitan o odlasku na pozajmicu golmana Milana Borjana, Terzić je podsetio da ga je on doveo u Zvezdu pre šest godina, da je prošlog leta produžio ugovor na četiri godine, ali da je novi trener tražio drugačiji profil igrača.

- Borjan je mnogo dao Crvenoj zvezdi, vrata su mu uvek otvorena, sigurno će naći svoje mesto u menadžmentu našeg kluba - rekao je Terzić.

Na pitanje da li je novi trener zahtevan, Terzić je odgovorio:

- Ne postoji trener u svetu koji izričito ispostavi listu želja, ali tu smo da razgovaramo. Svi imamo jedan cilj, što bolju Crvenu zvezdu. Normalni smo ljudi, on je za sada pokazao visok nivo kooperativnosti, mi smo pokazali da smo spremni da sarađujemo. Posle dužeg perioda postanete nerealni i neke igrače subjektivno i emotivno sagledavate. Nije loše da neko sa strane i drugačijim očima sagleda ovo što smo mi gledali i njegov dolazak i sagledavanje ekipe i pojedinaca doneće kvalitet Zvezdi - naveo je Terzić.

Milan Borjan
foto: Starsport©

Generalni direktor crveno-belih rekao je da ima ponuda za Strahinju Erakovića, da je klub u dilemi da li da ga pusti, ali da je on "bliži ostanku nego odlasku". U vezi Aleksandra Dragovića, rekao je da je zajednički stav da je on lider i da "treba da ostane po svaku cenu".

Prema njegovim rečima, Zvezda je "toliko odmakla svim srpskim klubovima u svakom pogledu".

- To možda nije sportski reći, ali ne može niko da parira Crvenoj zvezdi ni u jednom smislu, ni sportski ni organizaciono. Prihodovaćemo 55 miliona evra - skoro 30 miliona od Lige šampiona, pet miliona od ulaznica, pet od Gasproma, pet miliona od televizijskih prava i ostalih sponzora i oko 10-ak miliona od transfera. Ako budemo hteli možemo i više, ali prodajom najboljih jedemo sopstvenu supstancu. Nismo trgovačko preduzeće da se hvalimo transferima, mi smo sportski klub i naša obaveza je da Zvezda osvaja titule - rekao je on.

- Misija Crvene zvezde nije da smanjujemo rashod nego da povećavamo prihode. Moramo da ih povećamo na 80, 90 miliona da bismo bili konkurentni u Ligi šampiona. Zvezda ima ubedljivo najmanji budžet u tom takmičenju - dodao je.

Bonus video:

00:13

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.