Dan kad su rođeni srpski huligani: Godina 1977, puna Marakana, Španac pokazuje prst navijačima i onda BUM - flaša u glavu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Bila je to bitka za beograd

Dan kad su rođeni srpski huligani: Godina 1977, puna Marakana, Španac pokazuje prst navijačima i onda BUM - flaša u glavu! (VIDEO)

To je zabeleženo kao prvi ogroman međunarodni incident navijača sa prostora nekadašnje zajedničke države posle koga su u kasnijim decenijama samo dopunjavali svoj huliganski dosije
Objavljeno:

Tadašnja selektorska komisija u sastavu Valok, Zec i Vilotić odlučila je da izvede neobičnu posrtavu igrača, takozvani "ratnički tim" koji nije previše imao u sebi kreativnosti i nije "umirao u lepoti", ali je zato tukao za sve pare, kako se to kaže u žargonu "lopta i može da prođe, ali igrač ne može".

foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Jugoslovenski fudbaleri su bez mnogo razmišljanja igrali "na nož" sa španskim igračima i meč je više karakterisala njihova gruba igra nego želja za postizanjem gola, iako je plan verovatno bio da se žestokim ulaskom u duele i udarcima koje sudija i vidi i ne vidi gosti dodatno zaplaše.

Međutim, nije bilo tako! Uzalud je Mužinić povredio najboljeg španskog igrača Pirija koji je odšepao sa terena već u dvadeset i nekom minutu.

foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Španci nisu odustajali ni za pedalj, rešeni da se bore bez obzira na posledice, bol i udarce koje su trpeli i za to su bili nagrađeni u 70. minutu kada je posle centaršuta Kardenonjose Ruben Kano zatresao mrežu Katalinića.

Loša igra i grubost u igri naše reprezentacije brzo se prenela i na tribine gde je tenzija još više skočila posle vodećeg pogotka gostiju i samo minut kasnije dešava se istorijska scena koja je ušla u anale srpskog sporta.

Selektor Španije Ladislav Kubala odlučuje da uvede u igru Santiljanu, a iz nje izvuče Huana Gomeza Huanita.

foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

I dok je zamenjeni igrač sporo napuštao teren, pokušavajući što više da odugovlači i potroši vremena bujica psovki i gromoglasni zvižduci čuli su sa sa ionako već dovoljno užarenih tribina, a onda Huanito pravi potez koji je bio "kapisla".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.