Dan kad su rođeni srpski huligani: Godina 1977, puna Marakana, Španac pokazuje prst navijačima i onda BUM - flaša u glavu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Bila je to bitka za beograd

Dan kad su rođeni srpski huligani: Godina 1977, puna Marakana, Španac pokazuje prst navijačima i onda BUM - flaša u glavu! (VIDEO)

To je zabeleženo kao prvi ogroman međunarodni incident navijača sa prostora nekadašnje zajedničke države posle koga su u kasnijim decenijama samo dopunjavali svoj huliganski dosije
Objavljeno:

Huligani sa Balkana spadaju među najozloglašenije u Evropi, pa i u svetu. Skloni incidentima velikih razmera, brutalnim tučama i prekidima sportskih događaja bilo da se oni igraju kod kuće ili na strani.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Takvu sliku su stvorili sami o sebi u poslednjih 20-25 godina, međutim, planetarno su postali poznati mnogo ranije, tačnije pre 40 godina.

Bilo je to 1977. godine kada je svetska fudbalska javnost prvi put s zgražavanjem gledala na ponašanje navijača sa prostora nekadašnje zajedničke države, tačnije, tada su prvi put izazvali incident velikih razmera na međunarodnom nivou.

foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Bila je prepuna Marakana, sa više od 80.000 ljudi na tribinama, a na terenu reprezentacije Jugoslavije i Španije biju odlučujuću bitku za odlazak na Svetsko prvenstvo u Argentini 1978. godine.

Računica uoči meča je bila jasna, "plavima" je neophodna pobeda od dva gola razlike, a "crvenoj furiji" je odgovarao i minimalan poraz.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.