MESI JE NAJBOLJI SPORTISTA ZA 2023: Leo laureat, ali svi su se divili prelepoj Antoneli! (FOTO)
Antonela i Lionel Mesi, Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

zablistali

MESI JE NAJBOLJI SPORTISTA ZA 2023: Leo laureat, ali svi su se divili prelepoj Antoneli! (FOTO)

Ove sezone u konkurenciji su još bili Leov saigrač iz PSŽ-a, Kilijan Mbape, košarkaš Stef Kari, teniser Rafael Nadal, atletičar Armand Duplantis i šampion F1 Maks Ferstapen

Objavljeno: 21:53h

Lionel Mesi je proglašen za najboljeg sportistu 2023. godine u izboru Akademije Laureus.

Ovo je Argentincu drugi put da je izabran za laureata, posle 2020. kada je podelio nagradu sa vozačem Formule 1, Luisom Hamiltonom.

Ove sezone u konkurenciji su još bili Leov saigrač iz PSŽ-a, Kilijan Mbape, košarkaš Stef Kari, teniser Rafael Nadal, atletičar Armand Duplantis i šampion F1 Maks Ferstapen.

Na ceremoniji u Parizu, posebno je pažnju skretala Leova supruga, Antonela Mesi koju su čitaoci Espresa izabrali za najlepšu ženu/devojku fudbalera na SP u Kataru.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Mesi nije imao uspešnu sezonu sa Pari Sen Žermenom, ali jeste sa reprezentacijom Argentine sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo i tako (konačno) prigrabio jedini trofej koji mu je nedostajao i kojim je po mišljenju mnogih postao najbolji fudbaler u istoriji.

- Ovo je posebna nagrada i velika čast dobiti Laureus nagradu za sportistu godine i to u Parizu, gradu koji je tako lepo prihvatio moju porodicu i mene otkako smo došli 2021. godine. Zahvalan sam svojim saigračima, kako onima u PSŽ-u, tako i u Argentini. Ovo nisam uradio sam i zahvalan sam što sve ovo mogu da podelim sa njima. Hvala Laureus Akademiji jer je ova nagrada posebna po tome što je izglasaju sportisti, šampioni, heroji. Po prvi put samostalno dobijam ovu nagradu i prava je čast držati taj trofej u rukama - poručio je Mesi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.